Siklet Sporlarında Başarı İçin Yağ Oranı Düşmeli' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Siklet Sporlarında Başarı İçin Yağ Oranı Düşmeli' Uyarısı

Siklet Sporlarında Başarı İçin Yağ Oranı Düşmeli\' Uyarısı

Profesyonel sporcuların kondisyonlarını güçlendirmeleri konusunda bilgi veren Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, sporcuların kilo kaybederken, kas kaybı olmaması için, kilonun yağ kütlesinden verilmesi gerektiğini söyledi.

03.05.2017 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesyonel sporcuların kondisyonlarını güçlendirmeleri konusunda bilgi veren Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, sporcuların kilo kaybederken, kas kaybı olmaması için, kilonun yağ kütlesinden verilmesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, profesyonel sporcular için yüzde 5 ile 14 arası yağ oranının uygun olduğunu belirtti.

Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Serdar Kaçar'ın kliniğinde görev yapan Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, bir sporcunun, normal kilosundan daha düşük bir kiloyla maça girince rakibinden daha kuvvetli olduğunu söyleyerek " Fakat sporcunun kilosu düşerken, kuvvetinin düşmemesi için kilo yağlardan verilmeli. Kilo kaslardan verilirse sporcunun gücü de azalır. Fakat yağlardan verilen kiloyla sporcu daha seri ve dayanaklı olur" dedi.

Dr Faruk, büyükler kategorisinde, 67 kilodan Kick Boks yapan Profesyonel sporcu Atakan Mert'in (19) diyetisyenliğini yapıyor. Mert'in diyet, kalori ve protein hesaplamalarında sporcunun antrenörüyle eş güdümlü çalıştığını belirten Korkmaz "Kas oranını düşürmeden,antrenörüyle birlikte, kalori ve protein oranını hesapladık. 2500-2800 arası tutulacak. Belli zaman aralıklarıyla fotoğraf gönderecek ve fotoğraflarla kaç kalori olduğunu hesaplayacağız" ifadelerini kullandı.

Antranörüyle takipli diyet

Korkmaz, Mert'in kendisine geldiğinde yağ oranının yüzde 14 ile 15 civarında olduğunu belirtti. Mert'in yağ oranının şu an yüzde 8'e indiğini fakat bu yılki hedefin, yağ oranını yüzde 6, kiloyu 67'ye indirmek olduğunu söyledi. Geçen sene sporcunun 75 kiloyla çeyrek final yaptığını belirten Korkmaz, Mayısın ikinci haftası olacak bölge şampiyonasından, ve Hazirandaki Türkiye şampiyonasından çok daha umutlu olduklarını belirtti. Diyet programı hazırlanmadan önce, kan tahlili yapılarak, böbrek zararını engelleyen Korkmaz, "Vücudunun su tutmaması için kimi zamanlarda tuzsuz besleniyor. Bunun haricinde antremanlar arasında sporcu içeceği tüketiyor. Önemli olan sürekli, antrenörüyle birlikte takip halinde olmak. Bu yıl hedef finale çıkmak" dedi. Mert, İzmir'de gerçekleşen Kick Box turnvasında kendi kilosunda birinci olmayı başardı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siklet Sporlarında Başarı İçin Yağ Oranı Düşmeli' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement