SİLAHLI SALDIRIDA EŞİ İLE KIZI ÖLDÜRÜLEN BABA: BİZE BAYRAMDA CEHENNEMİ YAŞATTILAR - Son Dakika
Güncel

SİLAHLI SALDIRIDA EŞİ İLE KIZI ÖLDÜRÜLEN BABA: BİZE BAYRAMDA CEHENNEMİ YAŞATTILAR

SİLAHLI SALDIRIDA EŞİ İLE KIZI ÖLDÜRÜLEN BABA: BİZE BAYRAMDA CEHENNEMİ YAŞATTILAR

DİYARBAKIR'da geçen yıl Ramazan Bayramı'nda eşi Garibe Dağ (42) ile kızı Nayime Dağ'ın (18) öldüğü silahlı saldırıya ilişkin önceki gün yakalanıp tutuklanan E.H.

23.04.2023 13:06  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da geçen yıl Ramazan Bayramı'nda eşi Garibe Dağ (42) ile kızı Nayime Dağ'ın (18) öldüğü silahlı saldırıya ilişkin önceki gün yakalanıp tutuklanan E.H. ve diğer faillerin en ağır cezayı almasını istediğini söyleyen Abdurrahman Dağ (48), "Çünkü eşim ile kızımı geçen sene bayramın 2'nci günü katlettiler. Bize bayramda cehennemi yaşattılar. 1 yıldır bunların yüce Türk adaletine teslim edilmelerini bekliyordum" dedi.

Olay, geçen yıl 3 Mayıs'ta Bağlar ilçesi kırsal Buyuransu Mahallesi çıkışında meydana geldi. Ramazan Bayramı'nda akraba ziyaretinden dönen 5 kişilik ailenin içinde bulunduğu 34 DUG 48 plakalı otomobile ateş açıldı. Çapraz ateşe tutulan otomobildeki Garibe ve Abdurrahman Dağ ile çocukları Nayime (18), Mahir (6) ve Songül Dağ (14) ağır yaralandı. Yaralılardan Garibe Dağ ile kızı Nayime kurtarılamadı. Çalışma başlatan jandarma, 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden S.B. tutuklandı, diğerleri adli kontrol ile serbest bırakıldı. Jandarma ayrıca olayın şüphelisi olarak 'tasarlayarak adam öldürme', 'kasten adam öldürme, 'hırsızlık' ve 'ruhsatsız ateşli silahlara mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından 7 ayrı kaydı bulunan E.H.'yi belirledi. Operasyon ile saklandığı adreste 21 Nisan'da, Ramazan Bayramı'nın ilk günü yakalanan E.H. de tutuklandı.

'EN AĞIR CEZAYI ALMALARINI İSTİYORUM'

Abdurrahman Dağ, bir kişinin daha yakalanmasına sevindiğini belirterek, "Ramazan Bayramı'nın 2'nci gününde arabamı taradılar. Bütün ailemi katletmek istediler. Maalesef eşimi kaybettim, öldürüldü. Kızım 17 yaşında hemşire olacaktı, onu da katlettiler. Kalaşnikof mermisi, 6 yaşındaki çocuğumun beyninde, sol tarafı felç oluyor. Kızım 14 yaşında, ayağı sakatlandı. Zanlılardan 3 kişi yakalandı, 3 kişi de firardı. Devletime, minnettarım. Başta valiliğe ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na şahsım adına teşekkür ediyorum. Jandarma, köye baskın yaptı, etrafını sardı, eşimin ve kızımın katili kaçarken 5 kilometre arkasından koşarak onu kıskıvrak yakaladı. Devletime, çok teşekkür ediyorum. Devletimin adaletine sonsuz güveniyorum. Bunların en ağır ceza almalarını istiyorum" dedi.

'BİZE BAYRAMDA CENENNEMİ YAŞATTILAR'

Bu sene bayramı yaşayamadıklarını belirten Dağ, "Bize bayramda cehennemi yaşattılar. 1 yıldır bunların yüce Türk adaletine teslim edilmelerini bekliyordum. Bunlara en ağır cezanın verilmesini talep ediyorum. Bu 3 firariden 1 tanesi, dün yakalandı. Geride kalan 2 firari daha var. Bir an önce o 2 firarinin de yakalanmasını istiyorum. Ben ve çocuklarım, bir nebze de olsa sevindik. En azından çocuklarımın katili yakalandı ve devletim tarafından cezalandırılacak. Şüphemiz yoktur. Bu sevincin yarısını yaşadık. Eğer diğer firariler de yakalansa en azından gönlümüz ferahlanacak. Ben ve çocuklarım en azından diyeceğiz ki; bu insanlar, cezasız kalmayacak. En büyük talebim; bu dışarıda kalan 2 firarinin de yakalanmasıdır" diye konuştu. (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SİLAHLI SALDIRIDA EŞİ İLE KIZI ÖLDÜRÜLEN BABA: BİZE BAYRAMDA CEHENNEMİ YAŞATTILAR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kazaların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için motosiklet avı düzenliyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.


Advertisement