Şile'de Batan Gemiden Eşinin Çıkarılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Şile'de Batan Gemiden Eşinin Çıkarılmasını İstedi

Şile\'de Batan Gemiden Eşinin Çıkarılmasını İstedi

Şile açıklarında batan ‘Bilal Bal’ isimli kuru yük gemisinin aşçısı Vedat Odabaşı’nın eşi Aysun Odabaşı yetkililere seslenerek, arama çalışmalarının tekrar başlamasını ve eşinin gemiden çıkarılmasını istedi.

07.01.2018 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şile açıklarında batan 'Bilal Bal' isimli kuru yük gemisinin aşçısı Vedat Odabaşı'nın eşi Aysun Odabaşı yetkililere seslenerek, arama çalışmalarının tekrar başlamasını ve eşinin gemiden çıkarılmasını istedi.

Geçtiğimiz yıl 1 Kasım günü "Bilal Bal" isimli kuru yük gemisi Gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giderken Şile açıklarında 9 mürettebatı ile batmıştı. Gemideki mürettebatın cansız bedenlerine uzun süren arama çalışmalarından sonra ulaşılırken, sadece geminin aşçısı Vedat Odabaşı ve makineci Engin Selçuk gemiden çıkarılamamıştı. Bugün sabah saatlerinde geminin batmadan önce demirlediği Kartal sahiline gelen Vedat Odabaşı'nın eşi Aysun Odabaşı ve gemi mürettebatının yakınları ile birlikte bir açıklama yaptı. Yetkililere seslenen Aysun Odabaşı, "Arama çalışmalarının tekrar başlatılmasını ve eşimin oradan çıkartılarak bir mezarının olmasını istiyorum" dedi.

Odabaşı, şunları kaydetti:

"Eşim denizin altında kaldı. Arama çalışmalarının tekrar başlatılmasını ve eşimin oradan çıkartılarak bir mezarının olmasını istiyorum. Bunun için yetkililerden yardım bekliyorum. Özellikle Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bu konuda bize yardımcı olsun" şeklinde konuştu.

Yetkililerin izin alınması halinde arama çalışmalarına tekrar başlanacağını vurgulayan Odabaşı, "Ancak birtakım yetkili mercilerden izin alınması gerektiğini söylediler. Bu izin bir an önce çıksın ki arama çalışmaları yeniden başlasın" diye konuştu.

Arama çalışmalarının durdurulmasının gerekçesine de değinen Odabaşı, "Yakıt ve yağın dağılmamış olmaması ve patlatılma planlandığı için denizde çevre kirliliğinin olacağını düşünüyorlar. Denizin kirlenmesini ben de istemiyorum ama deniz mi eşiniz mi deseler, tabi ki eşimi tercih ederim. O yüzden bunun bir orta yolu bulunsun. Ama sırf deniz kirletilecek diye de o kişinin orada kalacağını düşünmek çok sıkıntı" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şile'de Batan Gemiden Eşinin Çıkarılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement