Şile'de Batan Yük Gemisinden Kötü Haber: 11 Personelden 2'sinin Cesedine Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Şile'de Batan Yük Gemisinden Kötü Haber: 11 Personelden 2'sinin Cesedine Ulaşıldı

Şile açıklarında batan yük gemisindeki 11 mürettebattan 2'sinin cesedine ulaşıldı.

03.11.2017 10:53  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Şile açıklarında batan demir yüklü kuru yük gemisiyle ilgili sürdürülen arama çalışmalarında, 2 mürettebatın cesedine ulaşıldı.

ARAMA- KURTARMA ÇALIŞMALARININ 3. GÜNÜNDE ACI HABER

Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan Türk Bayraklı 78,5 metre boyundaki "Bilal Bal" isimli kargo gemisi Şile açıklarında batmıştı. Kayıp mürettebatı arama çalışmaları üçüncü gününde de devam etti. Çalışmalar sonucu 11 kişilik müretebattan 3'ünün cansız bedenine ulaşıldı.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, "İstanbul ili Şile ilçesi 7 deniz mili açıklarında batan ticari geminin yeri tespit edilmiştir. 3 Kasım 2017 tarihinde icra edilen arama kurtarma ve dalış faaliyetleri neticesinde 2 mürettabatın cansız bedenine ulaşılmıştır." denildi.


GEMİNİN ÖN BÖLÜMÜ SUYA BATMIŞ HALDE BULUNMUŞTU

Gemiden alınan SOS sinyalinin ardından bölgeye kurtarma ekipleri gönderilmişti. Geminin filikası ön bölümü suya batmış halde, can yelekleri de su yüzeyindeydi.

11 MÜRETTEBATIN İSİMLERİ

Gemide kaptan, ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemici, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı ile mürettebat harici bir kişinin bulunduğu açıklanmıştı.

Batan gemideki 11 mürettebatın isimleri şöyle:

Süvari Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmakinist Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı, usta gemiciler Mert İlkmen ve Nihat Küçük, gemici Nedim Alicem, yağcılar Sabri Yıldırım ve Engin Selçuk ile aşçı Vedat Odabaşı ve Aşkın Küçük


Şile\'de Batan Yük Gemisinden Kötü Haber: 11 Personelden 2\'sinin Cesedine Ulaşıldı

Son Dakika Güncel Şile'de Batan Yük Gemisinden Kötü Haber: 11 Personelden 2'sinin Cesedine Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement