Şili'de Eski Albaylara Hapis Cezaları - Son Dakika
Güncel

Şili'de Eski Albaylara Hapis Cezaları

Şili\'de Eski Albaylara Hapis Cezaları

Devlet Başkanı Michele Bachelet'in babasının öldürülmesinde rolü bulunan iki eski albay hapse mahkum edildi.

23.11.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şili'de Devlet Başkanı Michele Bachelet'in babası Alberto Bachelet'in 1974 yılında öldürülmesinde rolü bulunan iki emekli albay hapis cezalarına çarptırıldı.

Emekli albaylar Edgar Ceballos ve Ramon Caceres Jorquera'ya, Alberto Bachelet'in öldürülmesinde rolü bulunmak suçundan sırasıyla iki ve üç yıl hapis cezaları verildi. Ceballos ve Jorquera'nın kamu görevlerine getirilmesi yasaklanırken, sanıkların, mahkeme masraflarını ödemelerine de hükmedildi.

Devlet Başkanı Michele Bachelet'in annesi Angela Jeria, CNN Şili'ye yaptığı açıklamada, cezaların, intikam amacı gütmediğini, önemli olanının, adalet sisteminin işlemesi ve bu tür bir şeyin bir daha asla yaşanmaması olduğunu söyledi.

Şili'de General Agusto Pinochet'yi iktidara taşıyan darbeye karşı çıkan Alberto Bachelet, o dönemde Şili Hava Kuvvetleri'nde Tuğgeneraldi. Alberto Bachelet, Pinochet rejimi tarafından devrik Devlet Başkanı Salvador Allende'ye bağlı kalmakla suçlanmıştı.

O dönemde Michele Bachelet ve annesi de iki hafta gözaltına alınmış, sonunda kaçmayı başararak sürgüne gitmişlerdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şili'de Eski Albaylara Hapis Cezaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement