Silifke Adliyesi'nde Çocuk Görüşme Odası Açıldı - Son Dakika
Güncel

Silifke Adliyesi'nde Çocuk Görüşme Odası Açıldı

Silifke Adliyesi\'nde Çocuk Görüşme Odası Açıldı

Adalet Bakanlığı’nca yürütülen ‘Çocuklar İçin Adalet Projesi’ kapsamında, özel ortamlarda ifade alınması veya yüz yüze gelmesinde sakınca bulunduğuna karar verilen mağdur, tanık veya suça sürüklenen çocukların ifadelerinin alınmasında kullanılmak amacıyla oluşturulan Çocuk Görüşme Odası,...

26.10.2017 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı'nca yürütülen 'Çocuklar İçin Adalet Projesi' kapsamında, özel ortamlarda ifade alınması veya yüz yüze gelmesinde sakınca bulunduğuna karar verilen mağdur, tanık veya suça sürüklenen çocukların ifadelerinin alınmasında kullanılmak amacıyla oluşturulan Çocuk Görüşme Odası, Silifke Adliye'sinde açıldı.

Çocuk Görüşme Odası'nın açılışını, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Mersin Barosu Başkanı Ali Er ile Silifke'de görev yapan hakim ve avukatlar birlikte yaptı. Açılışta konuşan Baro Başkanı Er, çocukların kendilerini rahat hissetmeleri için kitap ve oyuncakların bulunduğu, özel dizayn edilmiş Çocuk Görüşme Odalarının, beyanı alınacak olan çocuğun kendisini rahat hissetmesi ve daha sağlıklı bir şekilde ifade alma süreci sağlanması amacıyla oluşturulduğunu söyledi. Er, "Mağdur çocuklar görüşme sırasında hakim, cumhuriyet savcıları ve fail ile karşılaşmıyor. Hakim ve cumhuriyet savcıları gözlem odası aracılığı ile mahkeme salonundan süreci takip edip, mağdurlara sorularını kulaklık ve mikrofon aracılığıyla iletirken, mağdurların muhatap aldıkları kişiler bu konuyla ilgili özel eğitim almış psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarıdır. Bu şekilde mağdur çocukların duruşma salonuna girmeden, suçun faili ile bir araya gelmeden, kendini rahat bir şekilde ifade edebileceği ortam sağlanmış oluyor" dedi.

Açılışın ardından Çocuk Görüşme Odası'nı gezen Er, Silifke Adliyesi'ne hayırlı olsun dileklerinde bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silifke Adliyesi'nde Çocuk Görüşme Odası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement