Silifke Adliyesine Halka Açık Satış Mağazası - Son Dakika
Yerel

Silifke Adliyesine Halka Açık Satış Mağazası

Silifke Adliyesine Halka Açık Satış Mağazası

Mersin’in Silifke ilçesinde, cezaevindeki mahkumlar tarafından el emeği göz nuru dökülerek üretilen ürünler, adliye binasında açılan Halka Açık Satış Mağazasında satışa sunulacak.

02.03.2017 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde, cezaevindeki mahkumlar tarafından el emeği göz nuru dökülerek üretilen ürünler, adliye binasında açılan Halka Açık Satış Mağazasında satışa sunulacak.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliye giriş katında kurulan, Türkiye genelindeki Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen, el emeği göz nuru ürünlerin satışına yönelik olarak Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu Silifke Ceza İnfaz Kurumu Halka Açık Satış Mağazası törenle açıldı.

Törende konuşan Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, satış mağazasında vatandaşların beğenisine sunulan ürünlerin, cezaevlerinde kalan mahkum ve tutukluların meslek edinmeleri amacıyla cezaevindeki atölyelerde ürettikleri ürünler olduğunu belirterek, "Mahkumlar gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmakta ve sigortaları kurumlarımızca ödenerek maaşlarını almaktadırlar. Böylece mahkumlarımızın hem kendilerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamakla birlikte, üretime katılmaları, rehabilite edilmeleri, iş ve meslek sahibi olmaları, topluma kazandırılmaları sağlanmaktadır. Ayrıca Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumunu, Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumuna dönüştürmeyi ve kendi markamızı yaratıp geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yönde ar-ge çalışmalarımız da devam etmektedir" dedi.

Törende, katkılarından dolayı Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ile Mersin Barosu Başkanı Ali Er'e plaket takdim edildi.

Silifke Adliyesi giriş katına kurulan mağazanın açılışına Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in yanı sıra, Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Garnizon Komutanı Veli Canlı, Mersin Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Kuzu, Mersin Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Ömer Faruk Güngör ve Nebi Kurtgöz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk ve Mersin Barosu Başkanı Ali Er ile diğer yetkililer katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke Adliyesine Halka Açık Satış Mağazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement