Silifke'de 419 Kursa 10 Bin 711 Kursiyer Katıldı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de 419 Kursa 10 Bin 711 Kursiyer Katıldı

Silifke\'de 419 Kursa 10 Bin 711 Kursiyer Katıldı

Silifke Halk Eğitimi ve Hayat Boyu Öğrenme Planlama Komisyonu Toplantısı Kaymakam Fatih Damatlar başkanlığında yapıldı.

15.09.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Halk Eğitimi ve Hayat Boyu Öğrenme Planlama Komisyonu Toplantısı Kaymakam Fatih Damatlar başkanlığında yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nin 2013-2014 eğitim öğretim yılında açtığı 419 Sosyal ve kültürel kurslara toplam 10 bin 711 kursiyer katıldı. Açılan kurslar ve kursiyer sayısına göre Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü başarı seviyesi olan yüzde 8'in üzerine çıkıldı.

Kaymakam Fatih Damatlar toplantı öncesi İlçe Halk Eğitimi ve Hayat Boyu Öğrenme Planlama Komisyonu'na veda ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesine göre İzmir Vali Yardımcılığı görevine atandığını ifade eden Kaymakam Fetih Damatlar, "Birlikte 5 yıl güzel çalışmalara imza attık. Bu salonda bir çok kararları beraber aldık. Hep birlikte ilçemizin eğitim kalitesini yükseltmek ve insanlarımızı meslek sahibi yapmak için elimizden geleni yaptık. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eşim ve oğlum Silifke'de kalacağı için daha çok sık görüşeceğiz. Silifke bizlere güzel anılar verdi. Ben de artık kendimi bir Silifkeli olarak kabul ediyorum. Sizlerin de İzmir'de bir kardeşiniz, bir arkadaşınız olduğunu unutmayın" dedi.

İlçe Halk Eğitimi ve Hayat Boyu Öğrenme Planlama Komisyonuna HEM Müdür Vekili Tahsin Şahin çalışmalar hakkında bilgi verip, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı karar özetini anlattı.

Alınan kararlar hakkında bilgiler veren Kaymakam Damatlar, "Okuma yazma kurslarının açılmasına, okur-yazar olan ve sertifikası olmayanlara seviye tespit sınavlarının yapılamasına. Mesleki Genel Bilgi Kurslarının açılmasına. Genel Kursların açılmasına. Tarım Kurslarının açılmasına. Turizme Yönelik Kurslar açılmasına. Engellilere yönelik kurslar açılmasına. Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yapılarak mesleki ve genel kurslar açılmasına. Mevcut fabrikalarla ve yeni açılan fabrikalarla görüşülerek mesleki kurslar açılmasına. Bölgemizdeki üniversite öğrencilerine yönelik kursların sayısının arttırılmasına. Güncel konularda konferans, panel ve toplantılar düzenlenmesine. Okullardaki öğrencilere yönelik olarak, destekleyici kurslar açılmasına. Açık Ortaokul. Açık Lise öğrencilerine yönelik destekleyici kurslar açılmasına. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında merkez kasaba ve köylerde açılacak kurslar için alan taraması faaliyetlerinin 31.08.2015 tarihine kadar devam ettirilmesine ve eğitim ihtiyaçlarının tespit edilerek kurslar açılmasına komisyonumuzca karar verildi" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de 419 Kursa 10 Bin 711 Kursiyer Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement