Silifke'de Mustafa Özcan İlkokulu Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Mustafa Özcan İlkokulu Törenle Açıldı

Silifke\'de Mustafa Özcan İlkokulu Törenle Açıldı

Hayırsever Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan tarafından Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde yaptırılan Mustafa Özcan İlkokulu’nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

24.09.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayırsever Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan tarafından Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nde yaptırılan Mustafa Özcan İlkokulu'nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törene Kaymakamı Fatih Damatla, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Hayırsever Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan ve eşi, Silifke İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan, Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar, Belediye Garaj Amiri Mustafa Güler, Taşucu Yurt Müdürü Mustafa Kemal Karataş, oda ve dernek başkanları, okul müdürleri, öğrenciler ile velileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Fatih Damatlar, "Hayatta eğitim ve öğretim kadar güzel bir şey yoktur. İlim, bilim, eğitim bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu bir zenginliktir. Bu uğurda bütün birikimlerini eğitim ve öğretime adayarak, gelecek nesillere örnek bir davranış sergileyen Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan ve eşine ne kadar teşekkür etsek azdır. Değerli hocam ve eşi sayesinde birçok gencimiz öğretmen, bilim adamı, avukat, hakim, doktor olup bu sıralardan gidecektir. Emeklerine ve yüreklerine sağlık diyorum" dedi.

"HERKES BİR EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ OLMALIDIR"

"Kalkınmanın temeli eğitimden geçmektedir" diyen emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan, "Eğitim, aynı zamanda ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Milli ve manevi değerlerle beslenen genç nesillerin yetişmesi için eğitimcilere büyük görevler düşmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, bizlere ülkenin gelişim düzeyini yükseltmek için muasır medeniyetler seviyesini işaret etmiştir. Muasır medeniyetler seviyesini yakalamak ise, eğitim neferlerinin üstün gayretleri ile mümkündür. Okullarımızda eğitim-öğretimin yanında, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönlerinin gelişmesi de bir o kadar önemlidir. En iyi yatırım, insana yapılan yatırımdır. Bir eğitimci olarak, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olması temennisi ile yeni okulumuzun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, "Yeni bir eğitim ve öğretim yılına adım atmanın sevincini yaşarken, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Sayın Profesör Dr. Mustafa Özcan'ın katkılarıyla hizmete sunduğumuz Mustafa Özcan ilkokulunun açılış törenini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Silifke'de 103 okulda 1515 öğretmenle toplam 21.516 öğrenci eğitim görmektedir. Derslik başına ilköğretim okullarında 20, Ortaöğretim okullarında ise 26 öğrenci düşmekte olup, bu oranın ilçemizdeki okullarda kaliteli eğitimin oluşmasında çok büyük rol oynayacağı aşikardır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla ilçemizde gerek bakanlık ile gerekse hayırsever katkılarıyla yeni okullarımız ve dersliklerimiz yapılarak hizmete sunulmuştur. Adeta dişinden tırnağından arttırarak bugün açılışını yapacağımız 12 derslikli Mustafa Özcan ilkokulunun yapılmasında çok büyük katkıları olan Prof. Dr. Mustafa Özcan'a eğitim camiası ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BAŞKAN TURGUT'TAN MUSTAFA ÖZCAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Törende konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeler. Değerli öğretmenlerimiz de, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Başöğretmenimiz Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda, O'nun ilke ve inkılaplarının ışığında yetiştirmenin onurunu yaşıyorlar. Silifke'nin eğitim ve öğretimde ki başarı çıtası her geçen gün yükselirken, değerli hocam Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan ve eşi emekli öğretmen, bütün birikimlerini, Taşucu'nda bir ilköğretim okulu yaptırmak için harcadılar.

Son derece mutluluk veren, bizim için anlamlı ve değerli olan bu yaklaşım sonrasında bugün sizlerin ve tüm kamuoyunun huzurunda değerli hocamızın adını taşıyacak ve Taşucu'nda eğitime katkı sunacak, Prof. Dr. Mustafa Özcan İlkokulu'nun açılışını gerçekleştiriyoruz. Değerli Prof. Dr. Mustafa Özcan hocamız, sadece okul yaptırmıyor, tüm hayatı boyunca sergilediği gibi bu ülkenin geleceğine, eğitimine, çocukların ve çocuklarımızın yetişmesine çok anlamlı bir katkı sunuyor. Ben hakikaten ve gerçekten çok anlamlı olan bu bağış nedeniyle değerli hocamıza çok teşekkür ediyorum. Emeklerine ve yüreklerine sağlık diyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Prof. Dr. Mustafa Özcan'a teşekkür plaketi ve çiçek armağan etti. Daha sonra halk oyunları ekibi başarılı bir folklor gösterisi sunarak, okulun açılış kurdelesi kesildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Mustafa Özcan İlkokulu Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement