Silifke'de Voleybol Gençlik Projesi Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Voleybol Gençlik Projesi Başlatıldı

Silifke\'de Voleybol Gençlik Projesi Başlatıldı

Voleybol Milli Takımı eski antrenörü Mithat Barım ve 4 yardımcı antrenörü, Silifke'de Voleybol Gençlik Projesi başlattı.

13.06.2012 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Voleybol Milli Takımı eski antrenörü Mithat Barım ve 4 yardımcı antrenörü, Silifke'de Voleybol Gençlik Projesi başlattı. Beden Eğitimi Öğretmeni Eyüp Duğan'ın girişimleriyle başlatılan Voleybol Gençlik Projesinin ikinci etabında üçüncü ligde hedef Bayan voleybol takımını kurmak olduğu bildirildi.

Gençlere voleybolu sevdirmek ve spora yöneltmek amacıyla açılan voleybol yaz okulunun baş antrenörlüğünü yapacak olan Barım, bilgilerini Silifkeli gençlerle paylaşacak.

Projeye, Silifke Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destek veriyor. Silifke Kapalı Spor Salonunda başlayan Voleybol kursu, haftada iki gün Salı ve Perşembe günleri devam edecek, Ağustos ayında son bulacak. Daha ilk günden 200 öğrencinin katıldığı Voleybol kurslarına büyük bir katılımın olması bekleniyor.

Voleybola ilgisi olan tüm çocukları antrenmanlara davet eden Antrenör Mithat Barım, "Amacımız, Okulların tatile girmesiyle bol bir zamana kavuşan çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yöneltmektir. Böylelikle çocuklarımız hem kötü alışkanlıklardan uzak kalmış olacak, hem de spor yaparak daha sağlıklı bir yapıya sahip olacaklar. Beklide kendini gösteren gençlerimiz büyük takımlarda oynama imkanı bulacak. Bunu başarmak hiç de zor değil" dedi.

Silifke Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cemil Akkaşoğlu ise, "Projeye katılan öğrencilere voleybol sporunu tanıtmak ve sevdirmek, kendilerine iyi bir sporcu kişiliği kazandırmak, Toplu veya topsuz olarak uygulanan eğitim teknikleriyle çocuğun ileri yaşamında her türlü hareketinde gerekli olan koordinasyon, ritim, denge, algılama sürati gibi fonksiyonlarını geliştirmek ve minikler standartlarında voleybol öğretmek. Belirlenen kriterlerin üzerinde gelişim gösteren öğrencilere iyi bir alt yapı sağlayıp, devamında da doğru yönlendirerek, kulüpler bazında Türk voleyboluna kazandırmak olacaktır" dedi.

Yardımcı Antrenörler Ecem Yıldız, Ahu Ahmet, Ece Tümer, Tuba Yıldız. Bu projeye beden Eğitimi Öğretmenlerinden Eyüp Duğan, Aziz Kıcalı, Handan Durmuşlu ve Ertan Küçük katkı sağlıyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Voleybol Gençlik Projesi Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement