Silifke'ye "Giritliler Sokağı" - Son Dakika
Yerel

Silifke'ye "Giritliler Sokağı"

Silifke\'ye "Giritliler Sokağı"

Silifke Belediye Meclisinin aldığı kararla Giritli vatandaşların çoğunlukta yaşadığı sokağın ismi değiştirilerek “Giritliler Sokağı” oldu.

16.11.2016 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Belediye Meclisinin aldığı kararla Giritli vatandaşların çoğunlukta yaşadığı sokağın ismi değiştirilerek "Giritliler Sokağı" oldu. Silifke Giritlileri Kültür ve Dayanışma Derneği organizasyonunda "Giritliler Sokağı" tabela takma töreni düzenlendi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, törende yaptığı konuşmada, Giritliler'in Silifke'nin kent hafızasında çok özel bir yeri olduğunu ifade ederek, "Kentini bilmeyen, kendini de bilemez. Giritliler Derneği Silifke kültür mozaiğinin çok önemli bir parçasıdır. Biz farklı kültürlerin temsilcileri olarak her şeyden önemlisi kendi kültürümüzden, dilimizden geleneklerimizden vazgeçmeyeceğiz. Farklılıklarımızla bu meydanda olduğu gibi bir medeniyet bahçesi haline geleceğiz. Bu bahçenin içerisinde kardeşçe bir arada yaşamayı biliyoruz. Çünkü bu kültürler bırakın bir ülkeyi, tüm dünyanın zenginliğidir. Yaşlıların dışında kalan insanların kendi dilini unutması çok acıdır. Dilini gelecek kuşaklara aktaran, yansıtanların dili ve kültürü hiçbir zaman ölmez" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke Giritlileri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin güzel bir kaynaşma ve dayanışma içerisinde sosyal etkinlikler düzenlediğini ifade ederek, "Giritli kültürü ve Giritli insanımız ilçemize her zaman nezaket ile güzellik katmıştır. Bu açıdan Giritli kültürünün korunması ve gelecek nesillere taşınması da son derece önemli bir çalışma olacaktır. Giritliler gerçekten çok keyifli ve güler yüzlü insanlar. Giritli kültürünü ayakta tutmamız lazım. Bir şehir olabilmenin en önemli kriteri, bu kültürel dinamikleri yaşatabilmek ve geleceğe taşıyabilmektir. Yaşattığınız takdirde de o kültürü geleceğe taşıyabiliyorsunuz. Belediye olarak derneğimizin her zaman yanındayız" diye konuştu.

Silifke Giritlileri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Oğuz'da yaptığı konuşmada, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sizlerin her zaman bizlerle beraber ve bizlerin yanında olduğunu bilmek bize ayrı bir güç veriyor. Bir sıkıntımızda ve talebimizde bizleri hiçbir zaman geri çevirmediniz. Halkıyla, dernekleriyle, odalarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir bütün halinde istişare ortamında çalışmaya gayret gösterdik. Söz konusu Silifke'yse gerisi teferruattır diyerek, ilçemiz için gecesini gündüzüne katan siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Giritliler Derneğine katkı sunan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'e Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut'a Yeşilovacık Eski Belediye Başkanı İhsan Küpük, Nesrin Esin, Prof. Dr. Ahmet Akyürek'e plaketleri verildi.

Giritli vatandaşların Silifke Halk Oyunları oyunundan sonra davetlilere çeşitli ikramda bulunuldu. Daha sonra sokağa yeni tabela takıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'ye 'Giritliler Sokağı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement