Şilili İtfaiyeciler Kocaeli'de Eğitimde - Son Dakika
Güncel

Şilili İtfaiyeciler Kocaeli'de Eğitimde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Şili'den gelen itfaiyeciler, teorik ve uygulamalı eğitimlere katıldı.

20.09.2017 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞENGÜL OYMAK - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Şili'den gelen itfaiyeciler, teorik ve uygulamalı eğitimlere katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezinde Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı kapsamında 2010 yılından bu yana verilen eğitimlerden, 11 ülkenin yanı sıra Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen bin 700 itfaiyeci yararlandı.

Bu kapsamda Şili'den gelen 5 itfaiyeci, teorik ve uygulamalı eğitim aldı.

Eğitime katılanlardan Francisco Burgos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ilk defa geldiğini belirterek, Türkiye'ye gideceklerini ilk duyduğu zaman çok heyecanlandığını dile getirdi.

Daha önce kendi ülkesinden hiç ayrılmadığını söyleyen Burgos, "Daha önce Türkiye ile ilgili çok bilgim yoktu, Türkiye ile ilgili az bilgiye sahiptim. Türkiye çok ilginç bir ülke. Tarihi geçmişi olan bir ülke, birçok kültürü içinde barındıran bir ülke. Bunun yanında Türk insanı çok cana yakın, arkadaşlık canlısı insanlar. Bize çok yardımcı oluyorlar." ifadesini kullandı.

Burgos, 5 yıldan bu yana itfaiyecilik yaptığına işaret ederek, "Yeni tecrübeler edinmek ve bunları paylaşmak doğrultusunda büyük bir heyecanla Türkiye'ye geldim. İtfaiyecilik evrensel bir iş olduğu için birçok şey birbirine benzer durumda. O yüzden kendi tecrübelerinizle buradaki itfaiyecilerin tecrübelerinin bir karışımını görüyoruz. ve bu şekilde gayet güzel bir eğitim süreci geçirdik." diye konuştu.

Luis Millafılo Verdejo da Türkiye'yi geldiği için mutlu olduğunu vurgulayarak, bunu ilk duyduğu zaman büyük bir sürpriz olduğunu, çok coşkulu ve heyecanlı bir duygu hissettiğini aktardı.

Eğitimlerin verimli geçtiğine değinen Verdejo, "Ülkeler arasında büyük bir bilgi deneyimi ve paylaşımı yaşanıyor ve bunun yanı sıra kendi bilgilerimiz dışında, yeni bilgiler de öğrenme şansımız oldu. Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. İnsanlar çok cana yakın ve çok tarihi derinliği olan bir ülke. Bu fırsatı yakaladığımız için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. " şeklinde konuştu.

"Kocaeli bir eğitim merkezi haline geldi"

Eğitmen Hasan Koyunlu da itfaiyecilere yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma, tehlikeli kimyasal maddelere müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı gibi birçok konuda eğitim verildiğini belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yurt içi ve yurt dışından gelen itfaiyecilere yönelik eğitimler düzenlediğini aktaran Koyunlu, bugüne kadar 11 ülkeden gelen itfaiyecilerin eğitimlere katıldığını bildirdi.

Koyunlu, son eğitim programında Şili'den 5 itfaiyeci ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen 15 itfaiyecinin yer aldığını kaydederek, "3 haftalık bir periyotla eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Daha önce eğitimlere Kırgızistan, Kazakistan, KKTC, Makedonya, Azerbaycan, Moldova, Moritanya, Tunus, Filistin, Komor Cumhuriyeti'nden gelen misafirlerimiz yararlandı. İlk defa Amerika kıtasından kardeşlerimiz aramıza katıldılar." ifadesini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda ilklere imza attığına işaret eden Koyunlu, amaçlarının sadece eğitim vermek olmadığını, onlardan da çok şey öğrendiklerini söyledi.

Şili'den gelen itfaiyecilerden de kendilerinin çok şey öğrendiğini vurgulayan Koyunlu, şunları kaydetti:

"Fakat bununla beraber biz de onlara çok şey öğretiyoruz. Maalesef 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde acı bir tecrübe yaşadık, o dönem yurt dışından birçok yardımlar geldi. Bununla beraber sadece Kocaeli itfaiyesi olarak değil, Türkiye'deki bütün itfaiyeciler kendi eksikliklerimizi gördük, dersimize iyi çalıştık. O dönemden bu yana kendimizi yükseltme gayretindeyiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığı'nın açmış olduğu bu yüksek çıta, beraberinde ulusal anlamda da çıtanın yükselmesini sağladı. Bizimle birlikte farklı kentlerdeki itfaiyeciler de bu tarz eğitimler vermeye başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği ortaklığı 2010 yılı Temmuz ayında başladı. 2010 yılının Temmuz ayından bu yana eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığı bu anlamda bir eğitim merkezi haline geldi. Eğitimlere şu ana kadar bin 700 itfaiyeci katıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şilili İtfaiyeciler Kocaeli'de Eğitimde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti
    14:03 Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti

    Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili her konuyu 112'ye bildirmelerini ve NARKOALAN uygulamalarını izlemelerini beklediklerini ifade etti.

  • Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi
    14:02 Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen Savunma Muhabirliği eğitimi, Milli Savunma Bakanlığı'nda başladı. Eğitim, savunma alanındaki faaliyetlerin kamuoyuna aktarılması ve bilgi alışverişinin etkinliğinin artırılması amacıyla düzenlenmektedir.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.


Advertisement