Silivri Cezaevi'nden Tahliyeler... - Son Dakika
Güncel

Silivri Cezaevi'nden Tahliyeler...

Silivri Cezaevi\'nden Tahliyeler...

Cezaevinden ilk çıkan emekli Tümgeneral Ayhan Taş, son çıkan ise emekli Albay Dursun Çiçek oldu.

20.06.2014 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezaevinden ilk çıkan emekli Tümgeneral Ayhan Taş, son çıkan ise emekli Albay Dursun Çiçek oldu.

İşlemleri tamamlanmayan bir hükümlünün tahliyesi yarına kaldı.

Haber-Kamera Yaşar KAÇMAZ - Çağatay KENARLI - İbrahim AKTÜRK İstanbul DHA

Balyoz Davası'ndaki tahliye ve yeniden yargılama kararlarıyla birlikte, Silivri Cezavi'nde yatan 74 hükümlüden 73'ü tahliye edildi. Bir hükümlünün ise işlemleri geciktiği için tahliyesi yarına kaldı.

Silivri Cezaevi'nden ilk çıkan isim, emekli Tümgeneral Ayhan Taş oldu. İrtica ile Mücadele Eylem Planında ıslak imzası bulunduğu öne sürülen emekli Albay Dursun Çiçek ise cezaevinden ayrılan son isim oldu. Bir hükümlünün tahliyesi ise işlemleri tamamlanamadığı için yarına kaldı.

BİLGİN BALANLI MÜCADELEYE DEVAM

Cezaevinden çıkan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı da, Biz haklıyız, yüzde 100 haklıyız. Sahte dijital verilerle yargılandık. Defalarca ispat ettiğimiz halde, bilirkişi raporları dikkate alınmadı. Sahte delillerle mahkum edildik. Bu dünyada görülmüş en büyük haksızlıklardan biri. Bence Yargfıtay sınıfta kalmıştır. Bu kadar haksızlığı, hukuksuzluğu görmemiştir. Belki de görmek istememiştir. Bundan sonrası için, ben Türk hukukunun uluslararası düzeye kavuşmasını isterim. Türk insanı bu kadar adaletsizliğe maruz kalmamalı diye konuştu.

Balanlı, sözlerini, Biz mücadelemize devam edeceğiz. Bize bu kumpası kuranların yargılanmasını inşallah göreceğiz. Bunu görmek istiyoruz diye tamamladı.

NÖBET ÇADIRI'NDA BULUŞTULAR

Tahliyelerin ardından, bazı Balyoz hükümlüleri Silivri Cezaevi önünde kurulan Nöbet Çadırında toplandı. Balyoz'da yargılanan askerler adına konuşan emekli Tuğamiral Osman Kayalar, Bu ve benzeri tertipleri kuranlar ile onların işbirlikçileri şimdi suçluluğun telaşı içinde felakete uğrama korkusunu duymaya ve yaşamaya başlamışlardır dedi.

Konuşmanın ardından, çadırda toplanan grup Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye slogan attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri Cezaevi'nden Tahliyeler... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement