Silivri'de 'Fetö Kimlik Bilgilerini Kullanıyor' Diyerek Vatandaşları Dolandırdılar - Son Dakika
3.Sayfa

Silivri'de 'Fetö Kimlik Bilgilerini Kullanıyor' Diyerek Vatandaşları Dolandırdılar

Silivri’de kendini savcı gibi tanıtan dolandırıcılar telefonla aradıkları vatandaşları, ‘FETÖ kimlik bilgilerinizi kullanıyor, size yardım edeceğiz’ diyerek dolandırdı.

03.01.2018 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silivri'de kendini savcı gibi tanıtan dolandırıcılar telefonla aradıkları vatandaşları, 'FETÖ kimlik bilgilerinizi kullanıyor, size yardım edeceğiz' diyerek dolandırdı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler 5'i İstanbul'da 1'i Şanlıurfa Harran'da olmak üzere 6 kişiyi yakaladı.

Silivri'de yaşayan M.A. isimli bir kişi geçtiğimiz aylarda İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek, kendisini telefonla arayıp Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şahısların FETÖ tarafından kimlik bilgilerinin kullanıldığını ve yardımcı olacaklarını söyleyerek para talep ettikleri belirtip 220 bin lira dolandırıldığını iddia etti. Yapılan müracaat sonrasında şüphelilerin tespiti ve yakalanması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Dolandırıcılık suçunu işlediği iddia edilen ve mağdurdan bizzat parayı alan şüpheli F.A. geçtiğimiz kasım ayında yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliye kaynaklarından edinilen bilgilere göre; telefon kayıtlarından yola çıkan ekipler, yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerden birinin izine ulaştı. Dolandırıcılık suçlarını, kurdukları suç örgütü çerçevesinde birden fazla mağdura karşı işledikleri ve birden fazla mağduru aynı yöntemle dolandırmaya teşebbüs ettikleri tespit edilen şüphelilerden A.D. Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, diğer şüpheliler M.B., M.A., S.K., H.G. ve B.B. İstanbul'un diğer ilçelerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev, işyerleri ve araçlarında yapılan aramalarda 6 adet cep telefonu, sahte sürücü belgesi, çok sayıda sim kart kabı, isimsiz bankamatik kartları, 1 adet ruhsatsız silah ve çok sayıda altın ziynet eşyası ele geçirildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheliler nitelikli dolandırıcılık suçlarından soruşturmaya ve suç delillerinin tespiti ve incelenmesine devam edildiği öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Silivri'de 'Fetö Kimlik Bilgilerini Kullanıyor' Diyerek Vatandaşları Dolandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş
    09:20 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Azra Akın ikinci kez anne oldu! Bebeğinin cinsiyetini doğumda öğrendi
    09:20 Azra Akın ikinci kez anne oldu! Bebeğinin cinsiyetini doğumda öğrendi

    2017 yılında Atakan Kuru ile evlenen ve ilk çocuğunu 6 yıl önce kucağına alan Azra Akın, ikinci kez anne oldu. Akın, doğum sonrası Instagram hesabından yaptığı paylaşımda kız çocuğu dünyaya getirdiğini duyurdu.

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahsı kimlik soruşturması sonucunda yakaladı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de 10 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçlar Ele Geçirildi
    09:15 Mersin'de 10 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçlar Ele Geçirildi

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Polis, merkez Akdeniz İlçesinde bir oto tamirhanesine operasyon düzenleyerek, piyasa değeri 10 milyon TL olan 4 adet gümrük kaçağı aracı ele geçirdi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama
    09:15 Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheliden 2'si tutuklandı. Operasyonda, 760 gram kubar esrar, 150 gram eroin, 57 adet uyuşturucu hap, 1 hassas terazi, 3 cep telefonu, 1 bıçak ve 1 tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 18 bin 350 lira paraya da el konuldu.

  • Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası
    09:15 Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası

    Beylikdüzü'nde polis, motosikletli şüphelilerin belindeki silahı fark ederek dur ihtarında bulundu. Şüpheliler ihtara uymayınca polis tarafından kovalamaca yaşandı. Kovalama anları kask kamerasına yansırken, şüphelilerin üzerinde yasaklı ilaçlar ve havalı tabanca bulundu. Gözaltına alınan şüphelilere ceza kesildi.

  • Adana'da Furkan Nesli Derneği'nde tartışma: 2 kişi bıçaklandı
    09:09 Adana'da Furkan Nesli Derneği'nde tartışma: 2 kişi bıçaklandı

    Adana'da Furkan Nesli Derneği Genel Merkezi'nde yaşanan tartışmada, Betül A. isimli kadın, Hatice K. ve Sevda S.'yi bıçakladı. Şüpheli kadın gözaltına alınırken, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kocaeli Körfez'de Bulaşık Makinesi Yangını
    09:08 Kocaeli Körfez'de Bulaşık Makinesi Yangını

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir binanın mutfak kısmında çıkan bulaşık makinesi yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında yaralanan veya etkilenen olmazken, mutfakta maddi hasar meydana geldi.


Advertisement