Silivri'de Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Silivri'de Olaylar Çıktı

Silivri\'de Olaylar Çıktı

Ergenekon davasında duruşma salonuna girmek isteyen grup olay çıkardı.

18.02.2013 09:44  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonu ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma, duruşma salonuna girmek isteyen gruba müdahale etti. Dursun Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek, kendisini duruşma salonuna almayan Jandarma ile tartıştı, ''Avukatları içeri almıyorlar'' diye isyan etti. Bu arada mahkeme başkanı gelen yazılarla ilgili taraflara söz verileceğini söyledi.

Duruşmada yaşanan bir diğer sürpriz gelişme ise eski komutanlarla ilgiliydi. İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay eski başkanı Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri eski komutanı emekli oramiral Metin Ataç, Aydoğan Babaoğlu ve Atilla Işık'ın duruşmada hazır olduklarını, tanık olarak dinlenmelerini istedi. Savcı ise Koşaner'in tanık olarak dinlenmesi talebinin reddini istedi.

MAHKEME REDDETTİ

Ergenekon davasında mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in de aralarında bulunduğu eski üst düzey komutanların tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti.

Ergenekon Davasının sanıklarından Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Avukatı İlkay Sezer, görevlerinden istifa eden Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Matin Ataç, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aydoğun Babaoğlu ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık'ın "duruşmada hazır olduklarını" ve tanık olarak dinlenmelerini istedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese de tanık dinleme taleplerine ilişkin alınan ara kararı açıkladı.

Özese, bir kısım sanık ve avukatların, hazır ettikleri tanıkların dinlenilmesini, mahkemeden de bazı tanıkların çağrılmasını istediklerini kaydetti. Mahkemenin 11 Ocak 2013'teki duruşmada tanık dinlenilmesiyle ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Özese, bu güne kadar dinlenen tanık beyanlarının nitelik ve nicelik açısından maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında yeterli olduğunu ifade etti. Bu gerekçelerle tanık dinleme taleplerinin reddedildiğini açıklayan Özese, tutuklu yargılanan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun da Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek, cezaevinde kalmasının hayatı için kesin tehlike oluşturup oluşturmayacağı konusunda rapor alınmasına karar verildiğini bildirdi

Mahkeme, tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu'nun Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Duruşma, 11 Mart'a ertelendi.

BAŞBUĞ KOŞANER'İ İSTEDİ

İlker Başbuğ, eski Genelkurmay Başkanları'ndan Işık Koşaner'in tanık olarak dinlenmesini istedi.

"Ergenekon" davasına giren Cumhuriyet Savcısı Murat Dalkuş, sanık dinlenilmesi taleplerinin reddedilmesini istedi.

SİLİVRİ CEZAEVİ ÖNÜNDE MÜDAHALE

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önüne toplanan grup, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyince jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı.

Sabah saatlerinden itibaren Ergenekon Davası'nı izlemek üzere Silivri Cezaevi'ne gelen gruplar, duruşma salonuna yaklaştırılmadı. Cezaevi çevresinde kurulan güvenlik çemberinin dışında bekletilen grup, bir süre sonra duruşma salona girmek için bariyerlere yüklendi. Bunun üzerine jandarma ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Grup üyeleri ile jandarma arasında zaman zaman arbede yaşandı. Silivri Cezaevi önündeki gerginlik devam ediyor.

CHP'Lİ VEKİL DÜŞTÜ

Ergenekon Davası'nı takip etmek üzere Silivri'deki salona girmek için polis barikatının üzerinden atlamaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, düşerek yaralandı. CHP'li vekil daha sonra hastaneye kaldırıldı.

MİLLETVEKİLİ JANDARMANIN YAKASINA YAPIŞTI

Siliviri görülen Ergenekon davası için duruşma salonu önüne gelen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa ile görevli jandarma personeli arasında yaşanan tartışma kameralara yansıdı. Ağababa'nın bir ara jandarma görevlisinin yakasından tutup sarsması dikkat çekti.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement