Silivri'de Umut Nöbetini Güldal Mumcu Tuttu... - Son Dakika
Güncel

Silivri'de Umut Nöbetini Güldal Mumcu Tuttu...

Silivri\'de Umut Nöbetini Güldal Mumcu Tuttu...

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak ve dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbetinin 11. gününde Güldal Mumcu nöbeti devraldı.

13.12.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak ve dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbetinin 11. gününde Güldal Mumcu nöbeti devraldı.

CHP eski Milletvekili Güldal Mumcu,

20 yıl önce Uğur Mumcu'yu gazetecilik yaptığı için öldüren zihniyetle, bugün arkadaşlarımızı gazetecilik yaptığı için hapiste tutan zihniyet aynıdır

Haber Ezgi ÇAPA - Kamera Güven USTA İstanbul DHA

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak ve dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbetinin 11. gününde Güldal Mumcu nöbeti devraldı. Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi, eski TBMM Başkan vekili ve CHP eski Milletvekili Güldal Mumcu sabah saatlerinde Silivri Cezaevi'nin önüne geldi. Mumcu burada Basın Konseyi Yüksek Onur Kurulu Üyesi Baki Özilhan ile birlikte nöbet tuttu.

UĞUR MUMCU'YU ÖLDÜREN ZİHNİYETLE ARKADAŞLARIMIZI HAPİSTE TUTAN ZİHNİYET AYNIDIR

Cezaevi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Güldal Mumcu, 20 yıl önce Uğur Mumcu'yu gazetecilik yaptığı için öldüren zihniyetle, bugün arkadaşlarımızı gazetecilik yaptığı için hapiste tutan zihniyet aynıdır. Evrensel hukuk kuralları ve insan hakları bir devleti yönetirken olmazsa olmaz ikilidir. Devlet yönetmede hukuk kurallarına uyulmazsa eşkıyalık başlar dedi.

ÖZİLHAN ENGELLENEN BENİM MESLEĞİMDİR

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yanı sıra Türkiye'de tutuklu bulunan tüm gazetecilere geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Baki Özilhan Onların muktedirlerin hukukuna göre içeride yatıyor olmasından dolayı kendimi çok rahatsız hissediyorum. Buraya sanki kendim tutukluymuşum gibi geldim. Engellenen benim mesleğimdir. Mesleğimi yapmama izin verilmemesidir. Benim asli görevim halkı gerçeklerden haberdar etmektir şeklinde konuştu. Türkiye ardı ardına yaşanan pek çok gelişmeye rağmen gazete tirajlarında ciddi düşüşler görüldüğünü vurgulayan Özilhan, Türkiye'de ciddi bir duyarsızlık var. 80 milyon Türkiye'de 4,5 milyon gazete satılıyor. Son haftaların gazete tirajlarına baktığımızda gazeteler tiraj kaybediyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri'de Umut Nöbetini Güldal Mumcu Tuttu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement