Silopi'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Silopi'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' Etkinliği

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
Silopi Belediyesi önünde bir araya gelen kadınlar,...

25.11.2013 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Silopi Belediyesi önünde bir araya gelen kadınlar, Sanat Sokağı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe BDP Silopi İlçe Başkanı Aziz Acet, Belediye Başkan Vekili Abdülkerim Sönmez, MEYA-DER, KURDİ-DER, Barış Anneleri İnsiyatifi ile DÖKH Aktivis Üyeleri'nin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yazılı dövizleri taşıyan kadınlar yürüyüşte "Kadına şiddete hayır", "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Alkış, ıslık, zılgıt ve sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş Sanat Sokağı'nda sona erdi. Yoğun önlemlerin alındığı yürüyüşte, kadınların yöresel kıyafet ve sarı yeşil kırmızı flamalar taşındı.

Burada açıklama yapan DÖKH aktivisti Fatma Gündüz, ataerkil sistem yetkisi altında kadınların bedenlerine, kimliklerine, doğurganlıklarına hükmetmeye çalıştığını ifade etti. Gündüz, "Kürt kadınları olarak kadın kimliğimize, ulusal kültürümüze, dilimize ve irademize karşı geliştirilen iktidarın her türlü saldırısına karşı kendimize öncü olarak gördüğümüz kadın mücadelemizin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Devletçi zihniyetin temsilcisi olan AKP hükümeti, diliyle topluma erkek modeli dayatmakta, kadının kaç çocuk doğuracağından, çocuk doğurup doğurmayacağına, kimle kalıp kalmayacağına kadar kadın iradesini hiçleştirecek politikaları hayata geçirmektedir" dedi.

Şiddetin en uç noktası olarak savaşın kadınlar için tecavüz, göç, evlat acısı ve daha pek çok acının kaynağı anlamına geldiğini ifade eden Gündüz, "Kadınlara yönelik baskı, cezaevlerinde gözaltında yaşanan taciz ve tutuklama uygulamalarının, kadına yönelik şiddetin bir parçası olduğu açıktır. Rojava'da kadınlar El Nusra çeteleri tarafından tecavüz ediliyor, çocuklar öldürülüyor. Ama unutmasınlar ki Rojava'da yaşanan devrim kadın özgürlük mücadelesinin devrimidir. Dünyanın tüm kadınları tecavüz ve katliamlara, esaret politikalarına karşı kendi barışçıl devrimini gerçekleştirmelidir. Dünyanın neresinde olursak olalım, dilimiz, dinimiz, rengimiz ne olursa olsun kadın olduğumuz için öldürülüyor, dövülüyor, tecavüz ediliyor, dışlanıyor ve sömürülüyorsak; kadın olduğumuz için bu zulümlere dur diyeceğiz" diye konuştu.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement