Silopi'de "Nuh Nebi Sevgisi ile Yeniden Doğuş" Şenliği - Son Dakika
Yerel

Silopi'de "Nuh Nebi Sevgisi ile Yeniden Doğuş" Şenliği

Silopi Kaymakamlığı'nca organize edilen ve 3 gün sürecek "Nuh Nebi Sevgisi ile Yeniden Doğuş" şenlikleri başladı.

28.04.2012 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi Kaymakamlığı'nca organize edilen ve 3 gün sürecek "Nuh Nebi Sevgisi ile Yeniden Doğuş" şenlikleri başladı.

Silopi'de ilk kez düzenlenen şenliğe Kaymakam Bünyamin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Emniyet Müdürü Murat Esentürk, Müftü Mehmet Nurullah Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Stadyumu'ndaki şenlikte konuşan Kaymakam Yıldız, Şırnak'ın Nuh Peygambere ev sahipliği yaptığını, onunla gelen sevgi ve hoşgörü ortamının insanlara anlatılması amacıyla böylesi bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Etkinliğin 3 gün süreceğini ifade eden Kaymakam Yıldız, "Malumunuz Nuh Nebi, tufan olduktan sonra onu misafir eden yer Cudi Dağı'dır. Bu anlamda burası önemli ve değerli olan bir yerdir. Bölgemiz ve Cudi ile ilgili yanlış düşünceleri bertaraf etmek için gelecek zamanlarda da etkinliklerimize devam edeceğiz. Nuh Nebi Sevgisi ile Yeniden Doğuş etkinliklerinin ülkemize ve özellikle ilçemize barış ve kardeşlik getirmesini dilerim" dedi.

Yöresel kıyafetlerin sergilendiği stantları gezen Kaymakam Yıldız, vatandaşlarla sohbet etti. Şenliğe katılanlara aşure dağıtıldı. Etkinlikler kapsamında sanatçı Şeyda Karadeniz'in de konser vereceği bildirildi.

- ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silopi'de 'Nuh Nebi Sevgisi ile Yeniden Doğuş' Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement