Silvan'da Kılık Kıyafet Yönetmenliğine Tepki - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Kılık Kıyafet Yönetmenliğine Tepki

Silvan\'da Kılık Kıyafet Yönetmenliğine Tepki

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde faaliyet sürdüren Ümmet-Der, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kılık kıyafet yönetmenliğini protesto etti.

03.12.2012 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde faaliyet sürdüren Ümmet-Der, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kılık kıyafet yönetmenliğini protesto etti.

Silvan ilçesi Cami Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Ümmet-Der binasında düzenlenen basın açıklamasını dernek üyesi Mehmet Kerem Terim okudu. Terim, bu vahşi dayatmadan ötürü yıllardır sayısız gencin eğitim ve çalışma hakkının gasp edildiğini, insanların çevrelerinden, geleceklerinden giderek hayattan kopartıldığını iddia ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni kılık kıyafet yönetmeliği özgürlük alanını genişletmek ve mağduriyetleri gidermek noktasında beklentileri karşılamaktan uzak bir adım olmuştur. Bakanlıkça gelecek öğretim döneminden itibaren uygulanmak üzere hazırlanan ve 27 Kasım 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan kılık kıyafet yönetmeliği ile eğitim alanında süregelen yasakçı zihniyetin sona erdirildiği iddiası boş bir iddiadır" dedi.

İnanç ve kimliklerinin pazarlığa tabi edilmemesi gerektiğini belirten Terim, inanç yasağının temel bir sorun ve bu ülkenin kanayan yarası olduğunu söyledi. Terim, "Kısmi düzeltmelerle, yüzdelik oranlarda azaltmalarla bu sorunu çözemezsiniz. Bu sorun ancak açık, dürüst, cesur bir tutum alışla, eşitlik ve adalet temelinde bir hukuk mantığıyla çözülebilir. Halen pek çok okulda başörtülü eğitim görme ısrarlarından dolayı pek çok kızımız baskılara maruz kalmaktadır. Kimi yerlerde Gestapo zihniyetli idareciler ve kişiliksiz, korkak yetkililer yüzünden 13-14 yaşlarındaki çocuklarımız okuldan okula sürgün edilmekteler. 12 Eylül ve 28 Şubat darbe süreçlerinde belki bu tür tablolar sıradan karşılanıyor, vaka-ı adiyeden addedilebiliyordu. Sizin bu zalimlerden ve zulüm dönemlerinden farkınız sadece İmam Hatip okullarında ve seçmeli Kuran derslerinde başörtüsü takabilme serbestisi mi olacak? Buna razı olacak mısınız? Bilin ki, biz asla razı olmayacağız. Dolaylı biçimde de olsa başörtüsü yasağı içeren yeni yönetmelik yanlış, zaaflı bir düzenleme olmuştur. Başörtüsü ve yasak kavramlarını herhangi bir biçimde ve herhangi bir yerde yan yana getiren, bir arada zikreden, tahayyül eden bir uygulamanın sizin tarafınızdan da asla kabul edilmemesi, içselleştirilmemesi gerektiğinin altını çiziyor; yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da Kılık Kıyafet Yönetmenliğine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement