Simav'da Hacı Adayları İçin Uğurlama Töreni - Son Dakika
Güncel

Simav'da Hacı Adayları İçin Uğurlama Töreni

Simav\'da Hacı Adayları İçin Uğurlama Töreni

Simav ilçesinde 127 kişi, hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara yola çıktı.

03.08.2018 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav ilçesinde 127 kişi, hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara yola çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla kutsal topraklara gidecek hacı kafilesi için Leylekkürü mevkisinde tören düzenlendi.

Simav İlçe Müftüsü Muhammed Aydın, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, kutsal topraklarda, zaman ve mekanların en iyi şekilde değerlendirilme gayreti içinde olunması gerektiğini söyledi.

Her günü değil her saati ve her anı çok iyi değerlendirmek gerektiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Bugün gerçekten güzel bir gün, bugün anlamlı bir gündür. Bugün heyecan ve coşkunun zirve yaptığı bir gündür. Hacı adayı kardeşlerimizi uğurluyoruz. Binlerce kilometre uzağa gidiyorlar. Ama biz üzülmüyoruz seviniyoruz. Gerçekten gözlerimiz yaşlı. Onlar bir an önce oraya kavuşmanın özlemiyle gözleri yaşlanıyor, biz ise oraya gidememenin acısını sıkıntısını gözyaşlarımızla ifade etmeye çalışıyoruz. Cenabı hak giden kardeşlerimizin haclarını kabul etsin. Gidemeyen kardeşlerimize de en kısa zamanda gitmeyi, gidenlerin de umreye gitmeyi nasip etsin inşallah."

Törenin ardından aralarında Pazarlar ve Şaphane ilçelerinden de hacı adaylarının bulunduğu 127 kişi, aileleri ve sevdikleriyle vedalaştıktan sonra Medine'ye gitmek üzere havaalanına uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Simav'da Hacı Adayları İçin Uğurlama Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement