Şimdi Facebook Hesabınızı Telefon Numarası Vermeden Koruyabilirsiniz, İşte Ayarlar! - Son Dakika
Teknoloji

Şimdi Facebook Hesabınızı Telefon Numarası Vermeden Koruyabilirsiniz, İşte Ayarlar!

Şimdi Facebook Hesabınızı Telefon Numarası Vermeden Koruyabilirsiniz, İşte Ayarlar!

Facebook'tan Kişisel Veri Güvenliği Artırıcı Adım! Facebook SMS Olmadan 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama Özelliğini Devreye Aldı.

26.05.2018 03:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Facebook'tan Kişisel Veri Güvenliği Artırıcı Adım!

Facebook SMS Olmadan 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama Özelliğini Devreye Aldı. Peki Bunu Nasıl Ayarlarız?

Bir Facebook profiliniz varsa – bunu çok kullanıp kullanmamanız gerçekten önemli değil – hesabınızın saldırıya uğramaması için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği ile güvence altına almak oldukça önemlidir. Sosyal ağ bir süreliğine SMS tabanlı bir seçenek sunmuştur, ancak yeni bir özellik, telefon numaranızı vermeden hesabınızı korumanızı sağlar – ve hemen geçiş yapabilirsiniz.

Facebook SMS Olmadan 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama Nasıl Ayarlanır?

Tek ihtiyacınız olan Google Authenticator, Authy veya TypingDNA'nın tarayıcı uzantısı gibi bir kimlik doğrulama uygulaması.

Sadece Facebook hesabınıza giriş yapın, Ayarlar> Güvenlik ve Giriş ve daha sonra İki faktörlü kimlik doğrulamaya gidin ya da giriş yaptığınızda bu bağlantıyı ziyaret edin.

Sonra şu adımları izleyin!

Kimlik Doğrulama uygulamasını seçin ve bir QR kodu size sunulacak.

Yukarıdaki Kimlik Doğrulama Uygulamanızı Açın, oradan yeni bir giriş ekleyin ve size sunulan QR kodunu telefonunuzla işaret edin veya tarayıcı uzantısının yöntemini kullanarak kodu tarayın.

Cihazınızda otomatik olarak oluşturulan altı basamaklı kodu, Facebook istemine yazın. Hepsi Bu.

Telefon numaranızı Facebook veritabanından uzak tutmanın yanı sıra, bir kullanıcı hesabınıza girmeye çalıştığı her seferinde metin almanızı da engeller.

Yeni bir cihazdan Facebook'a giriş yaptığınızda veya çerezlerinizin geçerlilik süresinin sona ermesinden sonra, görünen kodu girmek için kimlik doğrulama uygulamanızı açmanız gerekir. Sistem çevrimdışı çalışıyor, bu yüzden kodu oluşturmak için internet bağlantısına ihtiyacınız yok. Ek güvenlik için, aynı Ayarlar sayfasında, cihazınızı kaybettiğinizde yazdırabileceğiniz veya yazdırabileceğiniz bir dizi statik yedek kod oluşturabilirsiniz.

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Teknoloji Şimdi Facebook Hesabınızı Telefon Numarası Vermeden Koruyabilirsiniz, İşte Ayarlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement