'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' Kampanyasında 20 Yardım Tır'ı Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' Kampanyasında 20 Yardım Tır'ı Uğurlandı

\'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı\' Kampanyasında 20 Yardım Tır\'ı Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik başlatılan 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katıldığı törenle bölgeye gönderildi.

10.02.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik başlatılan 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katıldığı törenle bölgeye gönderildi.

Geçtiğimiz hafta başlatılan ve büyük bir destekle büyüyen yardım kampanyasıyla Türkiye genelinden toplanan yardımların ilk kısmı 20 tırlık konvoy halinde bölgeye ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

Bir kısmının Güneydoğu bölgesinde terör mağduru vatandaşlara, diğer kısmının ise Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere gönderilen yardımların uğurlanmasında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kampanyaya yardımlarıyla destek veren herkese teşekkür ederek, "Allah'tan niyazım odur ki, Yüce Rabbimiz dünyanın neresinde olursa olsun mazluma ve mağdura sahip çıkan milletimize yardımını, inayetini, rahmetini, merhametini hiçbir zaman esirgemeyecektir" dedi.

Türkiye'nin, dünyanın neresinde olursa olsun mazluma ve mağdura yaptığı yardımlarla insanlığın vicdan yükünü omzuna aldığını ifade eden Başkan Görmez, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"BU KAMPANYA SADECE MADDİ BİR KAMPANYA DEĞİL, AYNI ZAMANDA MİLLET OLARAK VEFA BORCUMUZDUR

"Milletimizin her ferdine sevgilerimi, saygılarımı, hürmet ve muhabbetlerimi arz ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' başlığı altında geçen hafta bir kampanya başlattık. Bu kampanyamızın üç boyutu vardı. Birlikte olması pek çok anlamı birlikte ifade ediyordu. Birincisi bizim güvenliğimiz, barışımız, huzurumuz için milletimizin istiklali ve istikbali için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri için başlattığımız bir kampanya. Bu kampanya kesinlikle sadece maddi bir kampanya değil. Bu kampanya millet olarak onlara vefa borcumuz. 'Sizi hiçbir zaman unutmayacağız' mesajı içeren bir kampanya. Kampanyamızın ikinci ayağı yaklaşık bir kaç yıldır Suriye'den ülkemize, vatanımıza sığınan Bayır Bucak Türkmenleri ile ilgili. Kampanyamızın üçüncü ayağı ise, özellikle Cizre'de, Silopi'de, Silvan'da, Sur'da, Nusaybin'de terör mağduru olmuş, evleri teröristlerce harabeye çevrilmiş ve kendi şehirlerini kendi hanelerini terk etmek zorunda olan terör mağduru kardeşlerimize yönelikti olmuştu.

BU KAMPANYAYLA MİLLETİMİZ BİR KEZ DAHA BÜTÜN İNSANLIĞIN VİCDAN YÜKÜNÜ OMZUNA ALMIŞTIR

Bir hafta içerisinde milletimizin kampanyamıza gösterdiği ilgi ve alaka bir kez daha milletimizin alicenaplığını göstermiştir. Milletimiz bir kez daha bütün insanlığın vicdan yükünü omzuna almıştır. Bu kampanyaya gösterdiği ilgiden dolayı milletimizin her ferdine hem Diyanet İşleri Başkanı olarak hem Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı olarak hem de bu milletin bir ferdi olarak en kalbi şükranlarımı ifade etmeyi yerine getirilmesi gereken bir vazife addediyorum. Milletimiz bu kampanyaya gösterdiği yüksek ilgiyle bütün insanlığa üç mesaj vermiş oldu. Birinci mesaj, biz huzurumuzu, barışımızı, güvenliğimizi temin etmek için istiklalimiz ve istikbalimiz için canlarını veren şehit evlatlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. İkinci mesaj, bütün insanlık vicdanını kaybetse ve Suriye'de zulme uğrayan insanlara sahip çıkmayı unutsa dahi biz unutmayacağız. Biz mazluma ve mağdura sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimizin bu kampanyaya gösterdiği ilgiyle vermek istediği üçüncü mesaj ise, özellikle Güneydoğu'da 30 yıldır bu milletin eli kalem tutacak evlatlarını dağlara götürüp bir katiller grubuna dönüştürmesi, sonra şehirlere dönerek şehirleri harabeye dönüştürmesi neticesinde kendi evlerini terk etmek zorunda kalan terör mağduru olan vatandaşlarımızın yaralarını da biz saracağız. Bu üç mesaj ile milletimiz bütün insanlığın vicdan yükünü omzuna almış durumdadır. Milletimizin bu alicenaplığı dünyanın neresinde olursa olsun mağdura ve mazluma sahip çıkma arzu ve isteği yüreklerimizde bir sevinç oluştururken, insanlığın duyarsızlığı bizi üzüyor. Müslümanların zaman zaman duyarsızlaşması elbette bizi son derece üzüyor.

YARDIMLAR, BÖLGEDEKİ DİYANET PERSONELİ TARAFINDAN BİZZAT DAĞITILACAK

Bu kampanyanın önemli bir kaç özelliği olacak. Birincisi, 'Şimdi yaraları sarma zamanıdır' diyoruz. Yaralar sadece maddi çukurları kapatmakla sarılmaz. Aynı zamanda zihinlerde ve gönüllerde meydana gelen hendekleri kapatmakla olur. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu noktada üzerimize çok büyük görevler düştüğünü farkındayız. Onun için bu yardım filoları ikiye bölünerek, yarısı Suriye hududuna, Suriye'den vatanımıza sığınan bütün kardeşlerimize ulaşacak. Bir taraftan da Diyarbakır'a, Sur'a, Nusaybin'e, Silvan'a, Silopi'ye, Cizre'ye ulaşacak. Orada da bölgede görev yapan din görevlisi arkadaşlarımız bizatihi bu yardımları kendi elleriyle dağıtacaklar. Müftülerimiz, vaizlerimiz, Kur'an kursu öğretmenlerimiz, imamlarımız, müezzinlerimiz bizzat mağdur vatandaşlarımızın kapılarını çalacaklar ve onların üzüntülerini paylaşacak, onları teselli etmek için onların yanında olduklarını ifade edeceklerdir. Milletimizin her ferdini birbirimizin yarasını sarmaya davet ediyorum. Elbette devlet üzerine düşen vazifeleri hakkıyla yerine getirecektir. Ama milletin fertlerinin birbirlerinin yaralarını sarmasının istiklalimiz ve istikbalimiz için geleceğimiz, barışımız, huzurumuz, güvenliğimiz için çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Gazze'de, Arakan'da, Somali'de, Endonezya'da, Pakistan'da, Haiti'de, Filipinlerde dünyanın en uzak beldelerinde dahi zulme uğrayan bir kardeşimiz olduğunda, mağdur ve mazlum bir insan söz konusu olduğunda hiçbir din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardımlarına koşmuş bir milletin evlatları olarak hep birlikte birbirimizin yarasını sarmak için seferber olmalıyız.

KAMPANYAMIZA BÜYÜK BİR İLGİ GÖSTEREN MİLLETİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanlığını ziyaret ettim. Türkiye'deki bütün şubeleriyle bu kampanyamıza destek vereceklerini ifade ettiler. Bütün sanayicilerimizi, işadamlarımızı, sivil toplum örgütlerini, bütün vatandaşlarımızı birbirimizin yaralarını sarmaya davet ediyorum. Bu hazırlıkları yapan arkadaşlarımızın bir kısmı şu anda Suriye hududunda bir kısmı ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde altyapı çalışmalarını hazırladılar. Her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yardımlarınızı vatandaşlarımıza ve misafirlerimize ulaştıracak olan arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının bütün personeline çok teşekkür ediyorum. Bir hafta içerisinde bu büyük kampanyayı ortaya çıkaran ve yardımları yerine ulaştırmak için en güzel şekilde çalışan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir hafta içerisinde kampanyamıza büyük bir ilgi gösteren milletimize de çok teşekkür ediyorum."

Görmez'in konuşmasının ardından yardım konvoyu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın yaptığı dua ile uğurlandı. 20 bin gıda kolisi ve 20 bin battaniyenin olduğu ilk 20 tırlık yardımın ardından ikinci 20 tırlık yardım da yakın bir zamanda bölgeye gönderilecek. 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası yurt genelinde devam ediyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' Kampanyasında 20 Yardım Tır'ı Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu
    16:04 Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Buluşmaları' etkinliği gerçekleştirildi. Genç girişimciler, başarılı girişimcilerin deneyimlerini dinleyerek ilham aldılar.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti
    16:03 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Karaman'da düzenlenen Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında önemli dereceler elde etti. 55 kilogram Bilal Göktekin birinci, 55 kilogram Muhammed Tuncay ikinci, 52 kilogram Hilal Göktekin ikinci, 70 kilogram Nisanur Süren üçüncü, 52 kilogram Fatmanur Teker beşinci ve 70 kilogram kategorisinde mücadele eden Elif Çelik ise beşinci oldu. Sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayı Diyarbakır'a getirdi. Ayrıca, 6 Kuraş sporcusu İstanbul'da düzenlenecek olan Kuraş Dünya ve Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

  • Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    16:03 Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 'Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi. İlçede 128 sandıkta 36 bin 689 seçmen oy kullanacak ve seçim günü 90 emniyet, 40 jandarma personeli görev yapacak. Kaymakam Öztürk, Karapınarlıların özgürce oy kullanabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi. Ayrıca, küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlar atacaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık ve kirlenmişlik halinin utanç verici olduğunu ifade etti.

  • Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı
    16:01 Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikap ve otomobil çarpıştı, 5 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Tekkeköy'de ziyaretlerde bulundu
    16:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Tekkeköy'de ziyaretlerde bulundu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Tekkeköy ilçesinde Kutlukent Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Karaaslan, esnaf ziyareti ve Asarağaç Yaşam Merkezi'ni de ziyaret ederek mahalleleri önemsediklerini belirtti. Tekkeköy'de aday gösterilen Mustafa Candal ve Büyükşehir Belediyesi adayı Halit Doğan'a destek çağrısı yaptı. AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar da programa katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Derece Elde Etti
    16:00 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Karaman'da düzenlenen Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonası'nda önemli dereceler elde etti. Sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayı Diyarbakır'a getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek
    15:58 Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek

    Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Başkanı Ali Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı. Zengin, ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetildiğini ve büyüdüğünü belirterek, Milli İrade Platformu olarak Afyonkarahisar'da istikrar, özgürlük, güven, huzur ve ilerlemeden yana iradelerini sandığa yansıtacaklarını ifade etti.

  • Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti
    15:58 Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti

    Niğde Belediyespor yönetimi, BAL 7. Grup'ta aldıkları seyircisiz maç cezasını haksız bulduklarını belirterek protesto etti. Başkan Atilla Tasalı, rakipleri Akşehirspor'a verilen 3 puanın masa başında verildiğini söyledi.

  • 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak
    15:57 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak

    Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, yapılan çalışmalara göre Türkiye'nin 2030 yılından sonra su fakiri olan ülkeler arasında yer alabileceğini belirtti. Fındık, su kaynaklarının azalacağı, yağışların azalıp sıcaklıkların artmasıyla su stresi yaşayan bir ülke haline gelebileceğimizi ifade etti. Bu nedenle su verimliliği seferberliği başlatıldığını ve 114 eylem belirlendiğini söyledi.


Advertisement