Şimdiki Çocuklar Çok Şanslı! - Son Dakika
Güncel

Şimdiki Çocuklar Çok Şanslı!

Şimdiki Çocuklar Çok Şanslı!

Ted Rönesans'tan Ücretsiz Sanat Ve Yaşam Kampı

19.06.2014 11:12  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukların akademik gelişimlerinin mutlaka beceri gelişimleri ile desteklenmesini hedefleyen TED Rönesans Koleji, düzenlediği sanat atölyelerini bir adım öteye taşıyarak, TED Rönesans Sanat ve Yaşam Kampı'nı hayata geçiriyor. 23-25 Haziran tarihlerinde, minikleri sanat, yemek ve yoga kampına alacak olan TED Rönesans Koleji'nde, Tan Sağtürk Akademi hocalarından, Okay Temiz'e kadar birçok sanatçı, miniklerle sanat atölyelerinde buluşacaklar. Ünlü Şef Refika Birgül ise 25 Haziran'da minik şeflerle yemek pişirecek…

Düzenlediği etkinlikleri çocukların ilgi, ihtiyaç, yaş ve eğitim özelliklerini karşılayacak şekilde seçen TED Rönesans Koleji, çocuklar için 'sosyal oyunu geliştirmek, oynamaları için cesaretlendirmek ve güvenli öğrenme çevresi yaratmak' unsurlarını öncelikleri arasında tutuyor. Bu öncelikleri etkinliklerine de yansıtan ve şimdiye kadar birçok sanat atölyesinde minikleri sanatla buluşturan TED Rönesans Koleji, bu atölyelerin gördüğü yoğun ilgiden sonra içinde yaşam ve sanatı barındıran kamplar düzenliyor.

Minik şefler Refika Birgül ile mutfakta!

Yemek, yoga ve 11 farklı sanat atölyesinden oluşan ilk kampın yemek atölyesinde, farklı tatları bir araya getirerek, benzersiz lezzetler sunan, ünlü şef Refika Birgül, 25 Haziran Çarşamba günü, minik şeflerle bir araya gelecek. Birgül, Refika'yla Tatlı Köpüklü Atölye'de TED Rönesans Mutfağının küçük misafirleri ile birlikte kağıt helvalar ve meyvelerle özel tatlılar pişirecek.

Üç gün sürecek TED Rönesans Sanat ve Yaşam Kampı atölyelerinde, çocuklar eğitmenler eşliğinde heykelden, müziğe, yaratıcı dramadan fotoğrafçılığa sanatın pek çok dalıyla buluşacaklar ve yoga yapacaklar.

Sanat ve Yaşam Kampı kapsamında gerçekleştirilecek atölyeler şöyle:

§ Okay Temiz'le Ritim Atölyesi (5-12 yaş): Uluslararası caz sanatçısı ve ritim ustası Okay Temiz eğitmenliğinde düzenlenecek Ritim Atölyesi'nde çocuklar, enstrümanların doğru tutulmasından, doğru sesler çıkarılabilmesine, oturuş pozisyonlarından, ellerin doğru kullanılmasına kadar birçok unsuru eğlenerek, öğrenecekler.

§ Art in English Studio! (7-12 yaş): Farklı malzemeler ve çocukların hayal gücünün renkli birlikteliğini yansıtan ve İngilizce olarak düzenlenecek atölyede, çocuklar renkli killer, gazeteler ve kablolardan kendi hayali kahramanlarını oluşturacaklar.

§ Duvar Resmi Atölyesi (7-12 yaş): Minikler duvara sabitlenmiş dev kağıtlar üzerinde kendilerini kalıp olarak kullanacak ve dev boyuttaki resimlerle hayal dünyalarındaki kendilerini resme dökecekler.

§ Bir Bakmışsın Ufalmış! (7-12 yaş): Küçük sanatçılar tarafından özel plastik kâğıtlara yapılan tasarım/resim veya motifler fırınlanarak kolye veya anahtarlığa dönüşüyor.

§ Kalıbımı Basarım! (7-12 yaş): Çocuklar kil ve alçı kullanarak el izlerini çıkaracak ve yaratacakları çalışmaları bu keyifli günün anısı olarak saklayabilecekler.

§ Çocuklar Dokununca Taşlar Bile Çiçek Açar! (7-12 yaş): Renkli polimer killerle, minik ellerin yoğurduğu doğal taşlar, rengarenk kaplanacak.

§ Geri Dönüşümlü Heykeller (7-12 yaş): Türkiye'nin ilk LEED sertifikalı kolejinde geri dönüşebilir malzemelerden heykeller yaratılacak.

§ İFSAK ile Fotoğrafçılık Atölyesi (9-12 yaş): İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği İFSAK eğitmenleri eşliğinde Fotoğrafçılığa Giriş Atölyesi'nde çocuklar, fotoğrafçılık eğitimi alacaklar.

§ Yaratıcı Drama (9-12 yaş): TED Rönesans Koleji'nin müfredatında da yer alan Yaratıcı Drama için düzenlenen bu atölye, çocukların yaparak, yaşayarak, duygularını da katarak, öğrenmelerini sağlayacak. Atölyede, doğaçlama, rol oynama vb. tiyatro ya da drama teknikleri kullanılıyor.

§ Tan Sağtürk Akademi ile Street Jazz Atölyesi (7-12 yaş): Hip-Hop, Funk, RNB kombinasyonlarını içeren hareketli danslardan oluşan Street Jazz Atölyesi'ye minik dansçılar, müziğin enerjisini doyasıya hissedecek.

§ Graffiti atölyesi (9-12 yaş): Küçük sanatçıların hayal dünyasının su bazlı kokusuz sprey boyalar ve dev bir kumaş duvarla buluşması…

§ Çocuk Yogası (7-12 yaş): Çocuklara doğru nefes almayı, hayal güçlerini kullanarak hem yoga duruşlarını uygulamayı hem de var olan beden esnekliklerini korumayı öğretecek olan bu atölyenin amacı, miniklerin, kendilerine olan güvenlerini pekiştirmek ve bedenlerini kullanarak nasıl rahatlayabileceklerini öğretmek.

Küçükyalı'da bulunan TED Rönesans Koleji Kampüsü'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kampa katılım kontenjanla sınırlı olduğundan, 22 Haziran Pazar günü saat 16:00'a kadar 444 9 TED (833) numaralı telefondan kayıt yaptırılması gerekiyor. Üç gün sürecek Sanat ve Yaşam Kampı'na ulaşım için Ataşehir ve Caddebostan'tan TED Rönesans Koleji'ne servis kaldırılacak. Katılım ve detaylar için www.tedronesans.com adresinden bilgi alınabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şimdiki Çocuklar Çok Şanslı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement