Sınav Koordinasyon Kurulu, Rektör Savaşan başkanlığında toplandı - Son Dakika
Güncel

Sınav Koordinasyon Kurulu, Rektör Savaşan başkanlığında toplandı

Sınav Koordinasyon Kurulu, Rektör Savaşan başkanlığında toplandı

14 Haziran'da yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020 MSÜ) ve 27-28 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavının (2020 YKS) kurallara uygun ve güven içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla oluşturulan Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısı...

04.06.2020 17:15  Güncelleme: 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Haziran'da yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020 MSÜ) ve 27-28 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavının (2020 YKS) kurallara uygun ve güven içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla oluşturulan Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısı Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Suat Keleş, İl Jandarma Komutanlığı Temsilcisi Albay Münir Yüksel Gürfiliz, Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi Ali Oktar ve İl Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Serdar Değirmenci katıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan sınav güvenlik tedbirlerinin görüşüldüğü toplantıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yapılacak MSÜ ve YKS sınavları için alınacak ilave güvenlik tedbirleri de ele alındı.

Salgın nedeniyle özellikle sınav günlerinde önceki yıllara göre ağır trafik yoğunluğunun beklendiğine işaret edilen toplantıda, sınava girecek adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için belirlenen konulara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Toplantıda, özellikle Esentepe Kampüsünde (SAÜ ve SUBÜ binalarında) sınava girecek adayların sınava girecekleri binayı sınav öncesi mutlaka yerinde görmeleri gerektiği, bunun yanında sınava giriş belgesinin "ais.osym.gov.tr" adresinden çıktı alınarak sınav gününden önce hazır bulundurulması, adayların geçerli bir fotoğraflı kimlik belgesini yanında bulundurması ve sınava giriş belgesindeki tüm açıklamaları okumaları gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınav Koordinasyon Kurulu, Rektör Savaşan başkanlığında toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.

  • Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı
    17:03 Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı

    Marmaris Belediyesi'nin Datça Yolu üzerinde yapılan yeni hizmet binası bugün gerçekleştirilen törenle açıldı. Başkan Mehmet Oktay, açılış töreninde tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti ve yeni dönemde başarılar diledi.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti
    17:02 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kent halkını oy kullanmaya davet etti. Başkan Ataç, Eskişehir'in gelişimi için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı
    17:01 Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 17 adet sentetik uyuşturucu hap, 4 gram sentetik uyuşturucu, 11 gram kubar esrar, tabanca ve 17 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi
    17:01 Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memuruna başarı belgesi verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memurlarını makamında kabul ederek, yaralanmalarına rağmen görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Ovacık köyünde 26 Şubat'ta uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen aracın 'dur' ihtarına uymaması üzerine başlayan takip sonucu ekip arabasıyla zanlıların içinde bulunduğu araç çarpışmış, 2 polis memuru yaralanmıştı. Vali Çelik, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    17:00 Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 7 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda, kokain, sentetik uyuşturucu, esrar ve diğer uyuşturucu malzemeleri ile suç geliri ele geçirildi.

  • Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi
    17:00 Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi. İşçi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement