Sınav ve Ekibi Ölümden Döndü - Son Dakika
Güncel

Sınav ve Ekibi Ölümden Döndü

Sınav ve Ekibi Ölümden Döndü

Osman Sınav ve 75 Kişilik Ekibi 1600 Metrede 5 Saat Mahsur Kaldı.

09.03.2011 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA'nın Atabey ilçesinde çekimleri süren 'Sakarya Fırat' dizisinin yapımcısı Osman Sınav ve 75 kişilik ekibi, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam 1600 metre yüksekte kurulu sette 5 saat mahsur kaldı. Osman Sınav, "Boran ve fırtına aniden bastırdı. Validen yardım istedik, greyderler yolu açtı, öyle kurtulduk" dedi.

TRT1'de yayınlanan 'Sakarya Fırat' dizisinin ekibi, çekimlerin yapıldığı Atabey İlçesi'ndeki dizi setinde dün 5 saat süreyle kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Dizinin yapımcısı Osman Sınav ile başrol oyuncusu Tayanç Ayaydın, zorlu saatleri DHA'ya anlattı. Osman Sınav, çekimler bittikten sonra yolun kapanması nedeniyle ilçeye inemedikleri için Isparta Valisi Memduh Oğuz'dan yardım istediklerini söyledi. Sınav, şöyle dedi:

"Tipi yağdı, boran oldu ve buralar kapandı. 5 saat kadar burada mahsur kaldık. Daha sonra yardım istedik. Isparta Valimizi aradık. Özel İdare'den greyder gönderdiler. Yol açıldı, ancak bu kez de araçları indiremedik. 75 kişilik ekibimizi tahliye edip Isparta'ya getirdik. Sabah tekrar çekimler için yola çıktık. Akşama yine fırtına kopacak gibi görülüyor. Çekimlerimize devam edeceğiz. Bizim enerjimiz yerinde. Artık ekip de enerjik, tehlikeye, yani bu şartlara alıştılar. Bu şartları biliyoruz, bu şartlara göre çalışmak zorundayız. Anlattığımız hikaye bu şartlarda yaşayan askerlerimizin hikayesi."

Dizinin başrol oyuncusu Tayanç Ayaydın ise "Beklenmedik anda tipi çöktü. Yarım saat içinde göz gözü görmez hale geldi. Beklemediğimiz bir şey olduğu için hazırlıksız yakalandık. Mahsur kaldık, ama burası bizim evimiz. Birkaç saat sonra greyderler geldi, dağ yolunu açtılar ve aşağıya inebildik. Sabahtan bu yana greyderler burada 4 tur çalışma yaptı ve karı kaldırdı. Çekimlere yeniden başladık" diye konuştu.

Çekim yapılan 1600 metre yükseklikte tipi şeklinde esen kara rağmen, dizinin çekimleri tüm hızıyla sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sınav ve Ekibi Ölümden Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement