Sınavlarda Öğrencilere Şeker Yerine Üzüm Dağıtılacak - Son Dakika
Güncel

Sınavlarda Öğrencilere Şeker Yerine Üzüm Dağıtılacak

Sınavlarda Öğrencilere Şeker Yerine Üzüm Dağıtılacak

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Muzaffer Yurttaş, ÖSYM sınavlarında öğrencilere şeker yerine üzüm dağıtılacağını açıkladı.

02.02.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Muzaffer Yurttaş, ÖSYM sınavlarında öğrencilere şeker yerine üzüm dağıtılacağını açıkladı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Muzaffer Yurttaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye genelindeki okullarda üzüm dağıtılacak müjdesinin ardından Manisa Ticaret Borsası'nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Manisa Ticaret Odası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve yönetimi hazır bulundu. Manisa Ticaret Odası Başkanı Sadık Özkasap yaptığı açıklamada, Türkiye'de üzüm üretiminin azlığından yakınırken, söz konusu üzüm üretiminin 250 gram ile uluslararası standartların altında olduğunu söyledi.

Özkasap'ın ardından açıklamasını sunum eşliğinde yapan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, çocukların beslenmesinin önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Okul çağındaki çocukların beslenmesi büyük önem arz etmektedir. Özellikle ders aralarında çocukların sık beslenmeye ve enerjiye ihtiyacı vardır. Ülkemizin yıllık 280-300 bin ton üzüm üretimi olduğu göz önünde tutulmalıdır. Dünyada kuru üzüm üretiminde ilk sıralarda yer alan ülkemizde kişi başı yıllık üzüm tüketimi 250 gram civarındadır. Bizim üzüm ihraç ettiğimiz ülkelerin başında yer alan İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde bu oran bin 600- bin 700 grama kadar çıkmaktadır. Üzümü üreten ancak tüketmeyen ve değerini tam bilmeyen bir ülkeyiz. Okul çağındaki çocuklarımıza bu konuda doğru beslenme alışkanlığı kazanması için üzüm verilmesi önemlidir"

SINAVLARDA ARTIK ŞEKER DEĞİL ÜZÜM DAĞITILACAK

ÖSYM sınavlarında öğrencilere şeker yerine üzüm dağıtılacağını aktaran Yurttaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Projemizde haftada üç gün her çocuk için 50 gram küçük paket içinde üzüm verilmesi planlanmıştır. Üzüm taşınması, dağıtımı, saklaması kolaydır. Öğrenci bir seferde tüketmek zorunda değildir. Tüketmediği kadarını saklayıp daha sonra da tüketebilir. ÖSYM sınavlarında öğrencilere kalem, silgi ve şeker dağıtımı yapılmaktadır. Şeker yerine doğal ve beyin için hazır enerji olan kuru üzüm verilmesi daha uygundur. Bu yüzden şeker yerine kuru üzüm verilecek. Bu projeyi de en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Okullarımızda artık kantinlerde asitli içecekler satılmıyor. Bu iyi bir gelişmedir. Ancak, çocuklarımızın beslenmesi ve enerji ihtiyacının karşılanması için okul kantinlerinde süt, kuru üzüm satışı yapılmalıdır. Hazırladığımız ve başbakanımıza sunduğumuz projenin Manisa İl Kongresinde açıklanması ilimizde büyük bir sevinç oluşturmuştur. Üzüm yetiştiricilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sınavlarda Öğrencilere Şeker Yerine Üzüm Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement