Sincan Belediyesi'nin Çanakkale Şehitlerini Anma Programına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Sincan Belediyesi'nin Çanakkale Şehitlerini Anma Programına Büyük İlgi

Sincan Belediyesi\'nin Çanakkale Şehitlerini Anma Programına Büyük İlgi

Çanakkale Savaşı Şehitleri Sincan'da binlerce vatandaşın katıldığı bir programla anıldı.18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98.yıl dönümü nedeniyle Sincan Belediyesi tarafından Harikalar Diyarı Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Çanakkale Gecesi Serdar...

20.03.2013 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşı Şehitleri Sincan'da binlerce vatandaşın katıldığı bir programla anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü nedeniyle Sincan Belediyesi tarafından Harikalar Diyarı Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Çanakkale Gecesi Serdar Tuncer'in şiirleriyle başladı. İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun Çanakkale'de yazılan kahramanlık öykülerini kendine has üslubuyla anlattığı programda, kum sanatı ustası Ramazan Yumrutepe de kum taneleriyle sergilediği gösteri ile büyük beğeni topladı.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, programda yaptığı konuşmada, günün hatırasını yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirterek şöyle dedi:

"Çanakkale de 250 bin vatan evladımızı şehit verdik. Çanakkale'de bir neslimiz yok oldu. Akif'in "Asım'ın nesli" dediği kutlu nesildir onlar. 18 Mart 1915 tarihinde yani bundan 98 yıl önce bu şanlı zaferi bizim ecdadımız, atalarımız canlarıyla bizler için vatan için şehit oldu. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Sincan Belediyesinin Çanakkale Şehitleri Anma Programı'na, Çanakkale'deki törenler nedeniyle katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı da Serdar Tuncer tarafından okundu. Aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle andığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı, programa katılan binlerce vatandaş tarafından uzun süre ayakta alkış aldı.

Sincan Belediyesi'nce ortaokul ve liseler arasında düzenlenen Resim, maket ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler de gecede ödüllendirildi. Başarılı öğrencilere ödüllerini Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş ve Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna tarafından verildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Sincan Müftüsü Osman Şener'in duasıyla son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincan Belediyesi'nin Çanakkale Şehitlerini Anma Programına Büyük İlgi - Son Dakika


Advertisement