Sincan Cezaevi'nden tahliyeler - - Son Dakika
Güncel

Sincan Cezaevi'nden tahliyeler -

Sincan Cezaevi\'nden tahliyeler -

MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından Sincan Cezaevinden tahliye edildi.

19.06.2014 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Cezaevi'nden tahliyeler - ANKARA

Engin Alan tahliye oldu

Anayasa Mahkemesi'nin "ihlal" kararı doğrultusunda mahkeme kararı uyarınca Balyoz davası tutuklularının tahliyeleri başladı. MHP milletvekili Engin Alan Sincan Cezaevinden tahliye oldu.

ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararı kapsamında Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Balyoz Planı davası tutuklularının tahliyeleri başladı.

MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından Sincan Cezaevinden tahliye edildi.

Tahliyesi öncesinde, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, milletvekilleri Deniz Bölükbaşı, Ali İhsan Köktürk, Bülent Belen, Lütfü Türkkan, Sinan Oğan ve Mesut Dedeoğlu, Alan'ı ziyaret etti.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Engin Alan, tahliye edildi.

MHP Milletvekili emekli Korgeneral Alan,cezaevinin önünde yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yok sayar isek hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur" dedi.

"Biz içerdeyken hiçbir şekilde cevap verme imkanımız yokken, başta televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında bir anamıza küfretmeyen utanmazlar dahil herkese sıfatı, mevki, makamı ne olursa olsun söyleyecek sözümüz vardır. Vakti zamanı gelince bu sözlerin neler olacağını siz de göreceksiniz" diyen Alan, özel yetkili mahkemelerin yaptıkları hukuksuzluk sonunda yerlerde sürünen Türk yargısının itibarını evvela yargı erkinin kullandığını, Türk milletine iade ettiğini söyleyerek, şunları ifade etti:

"Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yok sayar isek hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur. Bu alçaklığı yapan, planlayan, destekleyen ne kadar namussuz varsa bunlar bu ülkenin vicdanlı, onurlu, adil yargıçların önüne oturup hak ettikleri cezayı alana kadar bu mücadele sürecek. Hiç kimse bugüne kadar olanların yanına kar kalacağını düşünmesin."

Ölenlere Allah'tan rahmet, hastalara şifa dileyen Alan, "Bu zor ve çileli süreçte çok acı çeken ailelerimiz, fedakar avukatlarımız, Türk milletinin bize inanan bütün fertlerine ve partimin genel başkanına, sayın milletvekillerine, tüm bana destek veren MHP camiasına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

- Özden Örnek tahliye oldu

Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek de Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu.

-Yakınları karşıladı

Mamak Askeri Cezaevinde bulunan Balyoz Davası sanığı muvazzaf askerler, Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı kapsamında tahliye edilmeye başladı. Tahliye işlemleri tamamlanan kişiler, cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınları tarafından karşılandı.

Generaller Turgut Atman, Mehmet Eldem ile amiraller Şafak Yürekli ve Caner Bener'in de aralarında bulunduğu 46 tutuklunun ilk olarak özel eşyaları cezaevinden çıkarıldı. General Eşref Akıncı Kışlası önünde bekleyen tutuklu yakınları, kışlanın içindeki cezaevinin bulunduğu bölgeye alındı.

Burada tulum müziği eşliğinde halay çeken tutuklu yakınları, tahliye edilen yakınlarıyla sarılarak hasret giderdi. Tahliye edilen Balyoz Davası tutukluları, yakınlarının araçlarıyla kışladan konvoy halinde çıktı.

Tahliye edilenlerden bir kısmı, gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Mamak'ta tutsak edilen subaylar" adına yapılan basın duyurusunda ise "Bu kumpas davaları sonucunda hakları gasbedilen asker veya sivil tüm masum yurtseverlerin bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi, ülke yönetiminde görev alan siyasetçi, asker ve bürokratların boyunlarının borcudur" ifadesine yer verildi. Duyuruda, başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere Vardiya Bizde Platformu, Türkiye Cezaevleri İzleme Komisyonu'nda yer alan milletvekilleri, İstanbul Barosu ile "Vatan ve bayrak nöbeti" tutan Hıdır Hokka'ya teşekkür edildi.

Öte yandan, tahliye edilen 46 kişinin, aynı davadan hükümlüyken, bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden emekli Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in annesini akşam saatlerinde ziyaret edeceği, yarın 11.00'de Anıtkabir'e, ardından Özenalp'in mezarına gideceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sincan Cezaevi'nden tahliyeler - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement