Sincan'da Ramazan Akşamları da Bir Başka Güzel - Son Dakika
Yerel

Sincan'da Ramazan Akşamları da Bir Başka Güzel

Sincan\'da Ramazan Akşamları da Bir Başka Güzel

Sincan; sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın dini İslam'ın güzelliklerinden biri olan Ramazan-ı Şerif'i büyük bir coşku ile karşıladı.

17.07.2013 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan; sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın dini İslam'ın güzelliklerinden biri olan Ramazan-ı Şerif'i büyük bir coşku ile karşıladı. Bu mübarek ayı dolu dolu geçirebilmek adına Sincan Belediyesi'nin aylar öncesinde başladığı hazırlıklar, vatandaş nezdinde büyük beğeni topladı.

Lale Meydanı, Yenikent, Temelli'ye dev sahneler kuran Sincan Belediyesi, Bedirhan Gökçeden Ertuğrul Erkişi'ye, Bahri Özüpek'ten Hakan Bayraktar'a kadar şiir ve tasavvuf müziğinin seçkin temsilcilerini Sincan'da ağırlayarak gönülleri huzurla doldurdu.

Sincan'da Ramazan Ayı bir başka güzel geçiyor. Sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşma Ayı kabul edilen Ramazan, Sincan'da özüne ve ruhuna has bir şekilde yaşanmaya devam ediyor. Sincan Belediyesi'nin hazırlıklarına aylar öncesinde başladığı Ramazan Akşamları Programlarına ilçe halkının yanı sıra ilçe dışından gelen misafirler de yoğun ilgi gösteriyor. Ramazan Ayının büyük bir aile gibi geçirilmesi için Lale Meydanı, Yenikent, Temelli'ye dev sahneler kuran Sincan Belediyesi, Gezici Sahne Aracı ile de eskinin Ramazan eğlenceleri ilçe sakinlerinin ayaklarına götürüyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü içerisinde bir Ramazan ayı geçirmemizi temenni eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Birlik ve beraberliğin aşılandığı bu kutlu aya ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu kutlu Ayda her zaman olduğu gibi dayanışmanın en güzel örneklerini görmeyi ümit ediyoruz. Küslüklerin son bulduğu, ailelerin tek bir çatı altında buluştuğu, sevinç ve umut kaynağı Ramazan Ayının tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bu vesileyle başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam alemi için Ramazan-ı Şerifin hayırlara vesile olmasını niyaz ederim" dedi.

Kardeşlik ve dayanışma duygularının her zamankinden yoğun hissedildiği on bir ayın sultanı Ramazan, bu yılda Sincan'da bambaşka kutlanıyor. Ramazan Akşamları adını verdiği etkinlikler için Lale Meydanı, Temelli ve Yenikent'te dev sahneler kuran Sincan Belediyesi, Gezici Sahne de her gün ilçenin farklı bir noktasında etkinlikler düzenleyerek ilçe halkının gönüllerine hitap etmeye devam ediyor. İftarın ardından başlayan "Ramazan Akşamları"nda sergilenen Karagöz- Hacivat, Orta Oyunu, Meddah ve Tuluat gösterileri Sincanlılara keyifli dakikalar yaşarken verilen konserlerle Ramazan'ın huzuru gönüllere doluyor. Geçtiğimiz hafta Lale Meydanı ve Temelli'de vatandaşların kulaklarının pasını silen Bedirhan Gökçe'yi ağırlayan Sincan Belediyesi, bu hafta da Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Hasan Sağındık, Ömer Karaoğlu gibi tasavvuf müziğinin önemli isimlerini Sincanlılarla buluşturacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincan'da Ramazan Akşamları da Bir Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement