Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler

Balıkesir'de, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar protesto edildi.

04.07.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar ile Balıkesir Ülkü Ocakları üyeleri, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara yönelik uygulamaları kınadı.

Ali Hikmetpaşa Meydanı'nda toplanan kalabalık, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mao Zedung'un fotoğrafının bulunduğu bir kuklayı, kurdukları dar ağacında astı.

Çin karşıtı çeşitli sloganların atıldığı basın açıklamasında gruptakiler adına konuşan Kamu-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, Dünyanın zulme seyirci kalmasını eleştirdi.

Bölgedeki Türklerin sadece dini inançları ve Türk kimliklerinden dolayı sistematik olarak baskı ve zulüm gördüklerini dile getiren Kuran, şunları kaydetti:

"Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıklar ile yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken, bütün dünya yine kör, sağır ve dilsiz olarak bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi yoktur. Çin devleti yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan, kan gölü haline gelmişken insan hakları savunucularının ağızlarını bıçak açmamaktadır."

Basın açıklaması, Uygur Türkleri için okunan duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement