Sincikli İş Adamlarından Ahde Vefa - Son Dakika
Yerel

Sincikli İş Adamlarından Ahde Vefa

Sincikli İş Adamlarından Ahde Vefa

Merkezi İstanbul’da bulunan Etsiz Çiğköfteciler Derneği ÇİĞDER, Adıyaman’ın Sincik ilçesinde çeşitli Okullarda Eğitim gören 830 öğrenciye kışlık bot yardımında bulundu.

23.12.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi İstanbul'da bulunan Etsiz Çiğköfteciler Derneği ÇİĞDER, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde çeşitli Okullarda Eğitim gören 830 öğrenciye kışlık bot yardımında bulundu.

Sincik Kaymakamı Zafer Sağ'ın girişimleri ve ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan'ın desteğiyle Sincik ilçe genelinde çeşitli okullarda eğitim gören, maddi olanakları yetersiz olduğu için kış aylarında yazlık ayakkabı giymek zorunda olan ilköğretim çağında 830 öğrenciye ÇİĞDER üyesi Sincikli İşadamları sahip çıktı. Doğduğu köyü unutmayan Sincikli iş adamları ahde vefa göstererek ilçe genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık bot yardımında bulundular. Sincikli minik yüreklerin sevincini paylaşmak için Sincik ilçesine gelen ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sincik Kaymakamı Zafer Sağ ve Belediye Başkanı Mehmet Korkut ile birlikte köy okullarına giderek getirdikleri kışlık botları kendi elleriyle çocukların ayağına giydirdi. Sincik Merkez Atatürk İlkokulundan başlayarak sırasıyla İnlice İlk-Ortaokulu, İnlice Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çat ilkokulunda eğitim gören öğrencilere getirdikleri kışlık botları, Sincik Kaymakamı Zafer Sağ ve Belediye Başkanı Mehmet Korkut ile birlikte öğrencilerin ayağına giydiren ÇİĞDER üyeleri, böylesine anlamlı bir yardıma vesile olduğu için Sincik Kaymakamı Zafer Sağ ve Belediye Başkanı Mehmet Korkut'a teşekkür etti.

ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan, kendisinin Sincik ilçesine bağlı Düdan Köyünden olduğunu hatırlatarak, "Sevgili gençler bizde sizler gibi birer köylü çocuğu olarak dünyaya gözlerimizi açtık. Bizimde hayalimizde Öğretmen olmak, Doktur olmak, Kaymakam, Vali olmak vardı. Ama okumak için imkanlarımız yoktu, köydeki okulumuz evimize yaklaşık iki kilometre uzaktaydı. Hiç unutmam karlı bir kış günü okula giderken ayağımdaki lastik ayakkabı yırtık olduğu için ayaklarım ıslanmış ve çok üşümüştüm. Sayın Kaymakamımız böyle bir yardım için beni aradığında çocukluğumda yaşadığımız o zor günler geldi aklıma. Yüce Allah bugün bize bu imkanları vermişse bizimde bu imkanlarımızı siz değerli kardeşlerimizle paylaşmamız gerektiğini düşündüm. Bize bu mutluluğu yaşatan derneğimizin çok değerli üyeleri Oses Çiğköfte Osman Yaşar'a, Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi Ömer Aybak,'a, Battalbey Çiğköfte Sait Aybak'a, Kahta Çiğköfte Orhan Güzelaydın'a, Erkan Usta'ya, Derviş Yaşar'a, Veysi Akıncı 'ya ve derneğimizin tüm üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Böylesine anlamlı bir yardımda bulundukları için ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan'ın şahsında tüm dernek üyelerine teşekkür ettiğini belirten Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, "Çiğköftecilerimiz sadece Sincik'e değil, Türkiye'nin her tarafında muhtaç insanlara yardımda bulunuyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sadece size değil Üniversitede eğitim gören ağabeylerinize, Ablalarınıza da yardım ediyorlar. Üniversitede eğitim gören Sincikli 100 öğrenciye ayda 200 TL burs veriyorlar. Onlarda bizler gibi Sincik'in köylerinde yetiştiler ve şuanda Türkiye'nin dört bir yanında Sincik'in yüz akı olarak çalışıyorlar, binlerce gencimizi istihdam ediyorlar ve sosyal anlamda ilçemize her türlü desteği sağlıyorlar. Sayın Kaymakamımızın ve sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum, bundan sonraki iş hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan'ın Şahsında tüm dernek üyelerine teşekkür ettiği konuşmasında, "Sevgili gençler değerli iş adamlarımız bir ahde vefa örneği göstererek doğduğu büyüdükleri ilçelerini, köylerini unutmayarak burada yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kışlık bot getirdiler. Onlarda sizler gibi bu zor coğrafyada belki sizlerden daha zor şartlarda büyüdüler, ama buradan gidip İstanbul'da iş hayatına atılarak birer iş adamı olduktan sonra sizleri de unutmadılar. İlçemizde yaşayan gençlerimize nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle sizler için kışlık bot yaptırıp sizlere hediye etmek için getirdi" şeklinde cümlelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincikli İş Adamlarından Ahde Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement