Sındırgı Belediyesi'nden Hanımeline Beypazarı İnceleme Gezisi - Son Dakika
Güncel

Sındırgı Belediyesi'nden Hanımeline Beypazarı İnceleme Gezisi

Sındırgı Belediyesi\'nden Hanımeline Beypazarı İnceleme Gezisi

Balıkesir'in termal turizm ile parlayan ilçesi Sındırgı'da hanımeli çarşısı üyelerine Beypazarı kültür ve turizm inceleme gezisi düzenlendi.

28.03.2017 14:29  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hanımların ürettiklerini turizme kazandırmak adına Sındırgı Belediyesi tarafından kurulan Hanımeli Çarşısı'nda yöresel ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 120 üyeye ulaşan hanımeli çarşısı yöresel ürünlerin doğal bir şekilde satışının yapılmasını sağladığı gibi ilçeye gelen ziyaretçilerin de gezip dolaşabilecekleri bir ortam hazırlıyor. Hızlı bir şekilde büyüyen ve kendini geliştiren, yapılan çalışmalar ile ziyaretçilerin takdirini toplayan Hanımeli Çarşısı üyeleri aldıkları farklı eğitimlerin yanında inceleme gezilerine de götürülüyor.

15 yıl öncesi normal bir ilçe olan ve bugün hafta da on bine yakın kişi ağırlayan konuma gelen Beypazarı ilçesinde yapılan turizme yönelik çalışmalar, hanımların turizme olan katkıları, yöresel lezzetlerin sunumu incelendi. Belediye tarafından tadile edilen Beypazarı evleri ve fiziksel çalışmaların yanında esnaf ve vatandaşların da turizmi geliştirmek adına yaptığı uygulamalar yerinde görüldü.

Sındırgı ilçesinde daha fazla değerin olduğu belirtilirken, inceleme gezisine katılan bayanların ortak görüşü bu değerlerin gün yüzüne çıkarılması ve bu kapsamda vatandaşların da destekleri ile yeni yöresel mekanların yapılması gerekliliği oldu. Turizmin geliştirmesi ve turizm alt yapısının hazırlanması için Sındırgı Belediyesince yürütülen çalışmaların başarılı olduğu inceleme gezisi sonrası daha net olarak gözlendi. Bu kapsamda benzer çalışmalar da sürdürülüyor. Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Meslek Yüksek okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Türk Sokağı (Rızaiye mahallesi ev boyama ve restorasyon çalışmaları), hanımeli çarşısı, doğal ürün pazarının ön planda tutulması ve Şerif Paşa sanat sokağı gibi çalışmaların turizme katkı sağlayabileceği gerçeği daha net görülmüş oldu. Doğal güzellikleri ve termali ile ön plana çıkan Sındırgı ilçesinde yapımı devam eden Butik Müze Otel ise Beypazarı'ndaki kültür müzelerinden esintiler de taşıyor.

Kafileye Beypazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından rehber eşliğinde ilçede gerçekleştirilen turizm çalışmaları da tanıtıldı.

Sındırgı ve Beypazarı Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen turizm inceleme gezisinin verimli geçtiği gözlemlendi. Sındırgı kafilesine eşlik eden Beypazarı Belediye başkan yardımcısı Uğur Bağlarlı kardeş belediye prosedürlerinin tamamlandığı önümüzde günlerde Sındırgı Belediyesi ile "Kardeş Şehir" protokolünün imzalanacağı müjdesini verdi.

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ise"Hanımeli çarşısı üyelerimiz ile Beypazarı turizm inceleme gezimizi gerçekleştirdik. Beypazarı 15 yıl öncesi bir belediye başkanının evleri boyaması ile başka bir hal almış. Ondan sonra gelen belediye başkanları da bu işi desteklemiş, halk ve esnafların da destekleri ile inanılmaz bir Beypazarı ortaya çıkmış. Esnaflar memnun, halk memnun. Bizler de özellikle belediye başkanımız Ekrem Yavaş'ın turizmi geliştirmek için yürüttüğü çalışmalara ek olarak projeler geliştirmeye devam ediyoruz. İlçemizde uygulayacağımız çalışmalarda, özellikle hanımeli çarşısı üyelerimizi bu geziye getirerek esnafların ve ev hanımlarının turizmle nasıl para kazandıklarını göstermek istedik. Bugün kardeş belediyemiz olan Beypazarı'nda çok güzel karşılandık. Hanımlarımız mutlu oldu. Aynı zamanda yeni düşünceler edindiler ve daha gezimiz bitmeden ilçemizde gerçekleştirecekleri yeni projeleri anlatmaya başladılar. Bizlere bu imkânı sunan başta Sındırgı Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'a, Beypazarı belediye başkanımız Tuncer KAPLAN'a, başkan yardımcısı Uğur Bağlarlı ve Kültür ve Sosyal İşler müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyoruz. Beypazarı gerçekten muhteşem bir yer olmuş. Sındırgı da bir Beypazarı olma yolunda ilerliyor. Belediye başkanımızın Sındırgı'mızı turizmle geliştirme mücadelesine halkımız da destek veriyor. Haftalık on bin kişinin Beypazarı'nı ziyaret ettiğini öğrendik. Bizim ilçemizde de neden olması diyor, desteklerini esirgemeyen tüm Sındırgı halkına teşekkür ediyoruz." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı Belediyesi'nden Hanımeline Beypazarı İnceleme Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı
    11:20 Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen Mehmet Türkmen, mazbatasını alarak göreve başladı.

  • Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü
    11:18 Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken, sürücü yaralandı. Kaza, bugün sabah 04.30 sularında Odunpazarı İlçesi Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu
    11:16 Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu. Alevlerin sardığı binanın simge kulesi yıkıldı.

  • İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi
    11:15 İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir AVM'de bir kişi intihar etti. Sosyal medyaya düşen görüntülerde şahsın yerde hareketsiz bir şekilde yattığı görüldü. Güvenlik görevlilerin ihbarı sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.


Advertisement