Sındırgı'da Unutulmayacak Bir Festival Yaşanacak - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'da Unutulmayacak Bir Festival Yaşanacak

Sındırgı\'da Unutulmayacak Bir Festival Yaşanacak

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Uluslararası düzenlenen Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri bu yıl dolu dolu geçecek.

13.09.2017 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 ile 24 Eylül 2017 tarihlerinde 19. usu gerçekleşecek Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri birçok farklı etkinliği içerisinde barındıracak. 22 Eylül Cuma Günü 11.00 da sanat standlarının açılışı ile başlayacak Sanat Günlerinin ilk günün de Cumhuriyet Meydanında Yağcıbedir Mehter Takımı gösterisi, yerli ve yabancı konukların gösterileri yer alacak ve güreş severler Kocakonak Güreş sahasında gerçekleşecek Yağlı Pehlivan Güreşlerinde buluşacak. İlk gün akşamı Fener Alayı ve festvale ismini veren Yağcıbedir Halıları Belgeselinin galası Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek. İkinci günde yerli ve yabancı konukların gösterilerinin yer alacağı sanat günlerinin akşamı ise yerel sanatçı Şengül Bulut Arsever'in birbirinden güzel türküleri ve Sevtuğ Kasapbaşoğlu' nun şarkıları ile renklenecek.

Adrenalin Sporları, Yelkenli Sporları, Trap Atışları, Bisiklet Turu, Atlı Cirit Gösterileri vb. aktivitelerle süslenecek 19. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri İsmail Özkan, Deniz Toprak ve BURAY konseri ile son bulacak.

İlçenin tanıtımına büyük önem ve turizm alanında ilçenin önemli ölçüde gelişmesini sağlayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Doğal şehir Sındırgı'da vatandaşlarımız ve dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz için dolu dolu bir etkinlik planladık. Sanatsal ve sporsal faaliyetleri ön planda tuttuğumuz 19. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günlerinde unutamayacağınız anlarınız olacak. Sındırgı'ya geldiğinizde sizleri sıcak ve samimi insanları karşılayacak. Termalin ve doğanın keyfini de çıkarma fırsatı bulabileceksiniz. Balıkesir'in tek atlı cirit spor kulübüne sahip ilçemizde ata sporumuz ciritleri seyredecek, Kırkpınarda nam salmış birbirinden değerli başpehlivanların katılımı ile gerçekleştirilecek Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ata sporumuzu ilçemizde yaşatacağız. Yerli ve yabancı konuklarımızın ve ilçemizdeki değerlerin birbirinden güzel sunumları festivalimize renk katacak. İkinci gece ilçemizin değerlerinden Şengül Bulut Arsever'in yöresel türküleri ve Sevtuğ Kasapbaşoğlu'nun konseri ile katılımcılarımız eğlenme fırsatı bulacak. Son gün ise özellikle gençlerimizin yakından tanıdığı BURAY , Deniz Toprak ve İsmail Özkan Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alacak. Sanat Günlerimiz Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyemizin ana sponsorluğunda ve çeşitli firmaların sponsorluk desteği ile gerçekleşecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanım Ahmet Edip Uğur olmak üzere katkı sağlayan tüm sponsorlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Sesimizin ulaştığı tüm dostlarımızı Doğal Şehrin, efsane festivaline bekliyoruz."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'da Unutulmayacak Bir Festival Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement