Sındırgılı Şehit Astsubay İzinde Düğün Yapacaktı (2) - Son Dakika
Güncel

Sındırgılı Şehit Astsubay İzinde Düğün Yapacaktı (2)

Şehit ASTSUBAY TOPRAĞA VERİLDİ Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin (29) cenazesi, bugün saat 16.00 sıralarında, gecikmeli olarak kente geldi.

01.02.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit ASTSUBAY TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin (29) cenazesi, bugün saat 16.00 sıralarında, gecikmeli olarak kente geldi. Balıkesir'deki 9'uncu Ana Jet Üssü Komutanlığı'na askeri uçakla getirilen şehit Astsubay Semerci'nin cenazesi, daha sonra askeri helikopterle memleketi Sındırgı'daki Atatürk Stadyumu'na getirildi. Kentin mülki amirliği, askeri yetkililer ve vatandaşların oluşturduğu konvoy eşliğinde ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki İbiller Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü.

BABANIN FERYADI YÜREK DAĞLADI

Burada şehit Semerci'yi binlerce Balıkesirli karşıladı. Gözyaşlarını tutamayan baba Eyüp Semerci'nin "Güzel oğlum, yiğidim" diye haykırması yürekleri burktu. Şehidin annesi Gülay Semerci ve nişanlısı Emine Narin, diğer yakınlarıyla birlikte tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Bir süre sonra fenalaşan şehidin nişanlısı Emine Narin, baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Narin, bir süre ambulansta gözlem altında tutuldu. Baba ocağından helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında, eve yaklaşık 500 metre mesafedeki İbiller Camisi'ne taşındı.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Yaklaşık 10 bin Balıkesirli şehidini uğurlamak için camiye gelirken, cenazeye ayrıca Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, AK Partili Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Kazım Bostan ve Sema Kırcı, CHP'li Balıkesir milletvekilleri Mehmet Tüm ve Ahmet Akın, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, askeri erkan ve emniyet personeli de katıldı.

OMUZLARDA MEZARLIĞA TAŞINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genelkurmay Başkanlığı ve TBMM'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda kurum ve kişi, cenazeye çelenk gönderdi. Namaz öncesi Balıkesirliler, şehidine haklarını helal etti. Cenaze namazı, ikindiye yetişmediği için saat 16.30 sıralarında kılındı. Namazın ardından askerlerin omzuna aldığı şehit Ahmet Semerci'nin cenazesi, askeri bando eşliğinde camiden yaklaşık 1 kilometre mesafedeki İbiller Kabristanı'na taşınarak toprağa verildi. - Cenazesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sındırgılı Şehit Astsubay İzinde Düğün Yapacaktı (2) - Son Dakika


Advertisement