Sinefesto Dijital Editörlük Eğitimi başvuruları başladı - Son Dakika
Güncel

Sinefesto Dijital Editörlük Eğitimi başvuruları başladı

Sinefesto Dijital Editörlük Eğitimi başvuruları başladı

??????Sinema yayıncılığını 11 yıldır sürdüren Sinefesto, yayın dünyasına yeni değerler katmak amacıyla "Dijital Editörlük Eğitimi"ni hayata geçiriyor.

26.11.2022 17:09  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

??????Sinema yayıncılığını 11 yıldır sürdüren Sinefesto, yayın dünyasına yeni değerler katmak amacıyla "Dijital Editörlük Eğitimi"ni hayata geçiriyor.

Kültür sanat alanında tecrübeli isimler tarafından gerçekleştirilecek ve 6 Aralık'ta başlayacak eğitimler 4 hafta sürecek.

Projeye dair AA muhabirine açıklamada bulunan Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Uyar, Sinefesto'nun sosyal medyada aktif ve meraklı bir takipçi kitlesi olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"En önemsediğimiz konuların başında devamlılık geliyor. Tabii ki içeriklerinizin güncel, özgün, kaliteli ve özellikle hedef kitlenize hitap edecek şekilde olması da sizi başarılı hale getirecektir. Biz de en çok bu noktalara odaklanarak yıllardır içerik üretmeye devam ediyoruz. Sinefesto'nun sosyal medyada aktif ve meraklı bir takipçi kitlesi var. Bu yüzden onlarla bir kurum takipçi ilişkisinden ziyade arkadaşlarıyla iletişim kurduklarını hissettirecek şekilde bir bağ kuruyoruz."

Uyar, Sinefesto olarak daha önce Türkiye'nin farklı illerinde sinema akademileri düzenlediklerine değinerek, "Meselenin sadece teorik değil aynı zamanda pratik yönleriyle ilgili de eğitimlerimizi zenginleştirdik. O eğitimlerde yetişen gençlerin bir kısmı şu anda bizimle birlikte çalışıyor. Yapılan şeyin sadece sıradan bir eğitimden ziyade yol arkadaşlığına dönüşmesi bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Dijital Editörlük Eğitimi'yle gençleri Türkiye'nin kültür sanat alanındaki tecrübeli isimlerle bir araya getirmeyi amaçladıklarını aktaran Uyar, 15 kişilik bir kontenjan bulunduğunu söyledi.

"Hiç devamsızlık yapmamaları halinde depozitoyu geri iade edeceğiz"

Muhammed Uyar, eğitimi başarıyla tamamlayan her katılımcıyla birebir ilgilenmek istediklerini ifade ederek, "'Eğitim ücretsiz, devamsızlık parayla' şeklinde önem verdiğimiz bir sloganımız var. Gençlerden eğitim başında alacağımız depozitonun tamamını hiç devamsızlık yapmamaları halinde geri iade edeceğiz. Kültür sanat alanında içerik üretmenin zor olduğunu ama bu alanda içerik üretecek yetişmiş insan bulmanın daha da zor olduğunun farkındayız. Kültür sanat alanında içerik üretmek isteyen herkesi bu eğitimin bir parçası olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Aralık ayı boyunca salı, çarşamba ve perşembe günleri 19.00 – 21.00 saatleri arasında Sinefesto'da gerçekleştirilecek eğitimlerde, Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Uyar, Yönetmen M. Erkam Bülbül, Yeni Şafak Gazetesi Kitap ve Pazar Eki Yayın Yönetmeni Ayşe Olgun, Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar, AA Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz, Yazar Erhan İdiz, Araştırmacı Yazar Hasan Mert Kaya, TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş, TRT Sinema Proje Sorumlusu Mehmet Ali Karga, CNN Türk Şef Editörü Serkan Baştimar ve TRT 2 Spikeri Tuğçe Utlu eğitmen olarak katılacak.

Sinefesto Dijital Editörlük Eğitimi 15 kişiyle sınırlı olup başvuru sonrası ön elemeyi geçen editör adayları mülakatla seçilecek.

Son başvuru tarihinin 2 Aralık olduğu eğitimle ilgili başvur ve detaylı bilgi için "https://www.sinefesto.com" adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinefesto Dijital Editörlük Eğitimi başvuruları başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şırnak Valisi Cevdet Atay, trafik kazası sonucu hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı
    17:29 Şırnak Valisi Cevdet Atay, trafik kazası sonucu hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı

    Şırnak Valisi Cevdet Atay, Uludere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişinin taziyesine katıldı. Vali Atay, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile Uludere ilçesine giderek esnaf ziyareti yaptı. Daha sonra Melek Soylu'nun taziyesine katılan Vali Atay, aile üyelerine başsağlığı diledi ve dua etti. Şenoba beldesine geçen Vali Atay, burada Ferhat Bilen, Haşim ve Abdulkerim Babat'ın taziyelerine katıldı ve aile yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Vali Atay, ziyaretlerinin ardından Şeyhan İlkokulu'nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

  • Siirt'te hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
    17:29 Siirt'te hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.B., İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Eruh ilçesinde yakalandı. H.B., jandarmadaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • İçişleri Bakanı: 2023 yılında terörle mücadelede İHA, SİHA ve İKU'larımız 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdi
    17:28 İçişleri Bakanı: 2023 yılında terörle mücadelede İHA, SİHA ve İKU'larımız 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin savunma sanayisinin gelişimi ve yerli üretim konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, 2023 yılında terörle mücadelede kullanılan İHA, SİHA ve İKU'ların toplamda 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayisinin dışa bağımlılığının azaldığı ve yerli üretimin arttığı vurgulandı.

  • İzmir'de 13. Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:28 İzmir'de 13. Alaçatı Ot Festivali Başladı

    İzmir'de Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları ziyaret etti. Festivalde birçok etkinlik düzenlenirken, Tugay ve Denizli festivalin önemine vurgu yaparak desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    17:24 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, pas ve rondo çalışması yaptı. Sakatlığı devam eden Lubomir Satka ise antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları çalışma ile maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    17:22 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

  • Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
    17:21 Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren yabancı uyruklu şüpheli, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, İranlı olduğu öğrenildi.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti
    17:18 AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti

    AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek, çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. Esat Öztürk ise önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başladıklarını belirtti.


Advertisement