Sinema - İmgeler ve Sözcükler - Son Dakika
Güncel

Sinema - İmgeler ve Sözcükler

Bu hafta Türkiye sinema salonlarında 4'ü yerli olmak üzere 8 film sinemaseverlerle buluşacak.

17.01.2019 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu hafta Türkiye sinema salonlarında 4'ü yerli olmak üzere 8 film sinemaseverlerle buluşacak.

"Glass"

James McAvoy ve Anya Taylor-Joy'un başrolünü üstlendiği "Parçalanmış" adlı film ile Bruce Willis ve Samuel L. Jackson'ın yer aldığı "Ölümsüz" filmlerinin devam halkası "Glass" adlı yapım, güvenlik görevlisi David Dunn'ın, 24 farklı kişiliğe sahip olan Kevin Wendell Crumb'ın izini sürmek için doğaüstü yeteneklerini kullanmasını anlatıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini M. Night Shyamalan'ın gerçekleştirdiği filmde, James McAvoy, Bruce Willis, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson ve Samuel Jackson rol alıyor.

"Çiçero"

Serdar Akar'ın yönetip, Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünde yer aldığı "Çiçero" adlı film, 2. Dünya Savaşı sırasında "Çiçero" kod adıyla bilinen casus İlyas Bazna'nın hikayesini konu ediniyor.

Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosunu ise Gürkan Tanyaş kaleme aldı.

Tarih ve biyografi türündeki filmde, Beşikçioğlu'nun yanı sıra Burcu Biricik, Ertan Saban, Murat Garipağaoğlu, Tamer Levent, Mehmet Ulay, Çiğdem Selışık Onat, Levent Ülgen, Mehmet Esen, Selen Öztürk ve Altan Erkekli oynuyor.

"Borç Harç"

Yönetmen koltuğuna Efe Hızır'ın oturduğu "Borç Harç" adlı film, borç batağından çıkmaya çalışan sözde işgüzar Murat'ın türlü maceralarını anlatıyor.

Youtube'da çektiği videolarla tanınan Oğuzhan Uğur'un başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda, Melisa Akman, Burak Topaloğlu, Gökçe Özyol, Hasan Karakuş, Esma Soysal ve Esra Kucur yer alıyor.

"Can Dostlar"

"Bizim Köyün Şarkısı" adlı filmin yönetmeni Tuğçe Soysop ve oyuncu ekibinin yeni filmi "Can Dostlar", parklarını Kötü Kazım'ın elinden almak için bir araya gelen mahalleli bir grup çocuğun hikayesini sinemaseverlerin beğenisine sunuyor.

BKM yapımı filmin senaryosu ise Murat Kepez, Uğur Gövercin, Dinar Kahveci, Cihan Deniz, Nagihan Cemcir, Onur Ümit, Öner Ateş ve Pelin Serin tarafından kaleme alındı.

"Uçan Halı ve Kayıp Elmas"

Ole Lund Kirkegaard'ın 1975'te yazdığı çocuk kitabından uyarlanan animasyon ve aile türündeki filmin yönetiminde ve senaryosunda Karsten Kiilerich'in imzası bulunuyor.

Danimarka yapımı filmin konusu, özetle şöyle:

"Ailesiyle birlikte fakir bir köyde yaşayan Ahmet, baba mesleği olan terzilik yerine dünyayı dolaşan bir gezgin olmanın hayallerini kuran küçük bir çocuktur. Bir gün tesadüfen bulduğu uçan halı sayesinde hayalleri gerçek olur, en iyi arkadaşı olan keçisini de yanına alarak maceralara atılır. Bu maceralarda karşısına yepyeni arkadaşlar, asla hafife alınamayacak düşmanlar ve rüyasında bile göremeyeceği bir hazine çıkacaktır."

"Üç Harfliler: Adak"

"Üç Harfliler" serisinin yeni filmi "Adak"ın yönetmen koltuğunda serinin "Karabüyü" ve "Beddua" yapımlarında olduğu gibi Alper Mestçi oturuyor.

Film, iki yakın arkadaş olan Salih ve Metin'in avlanmak için gittikleri ormanda yaşadıklarını fantastik bir anlatımla izleyiciye sunuyor.

"İmgeler ve Sözcükler"

Yaşamı boyunca yeninin peşinde olan, Fransız Yeni Dalgası'nın etkin isimlerinden, "Oscar Onur Ödülü"nün sahibi sinema eleştirmeni ve yönetmen Jean-Luc Godard'ın son filmi "İmgeler ve Sözcükler", belgesel ve haber görüntülerinden alınan kesitlerden meydana gelen beş bölümden oluşuyor.

71. Cannes Film Festivali'nde "Özel Altın Palmiye Ödülü"ne değer görülen filmde, "Bellek nasıl işler?", "Rüyalar nerede başlar?", "İmgeler ve sözcükler nerede üst üste biner ve ne zaman ayrılır?" sorularının yanıtları aranıyor.

"Arakçılar"

Japon sinemasının üretken yönetmenlerinden Hirokazu Koreeda'nın orijinal ismi "Shoplifters" olan "Arakçılar" adlı yeni filminde, Lily Franky, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Jyo Kairi, Miyu Sasaki ve Sasuke Ikematsu rol alıyor.

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye layık görülen filmin konusu, özetle şöyle:

" Tokyo'da yaşayan Osamu (Lily Franky) ve eşi Nobuyo Shibata (Sakura Ando), düzenli bir işleri olmadığından maddi imkansızlıklarla boğuşmaktadır. Büyükannenin emekli maaşıyla ve buldukları geçici işlerle kıt kanaat geçinmeye çalışan ailesini ayakta tutabilmek için Osamu, oğlu Shota ile dükkanlarda küçük hırsızlıklar yapmaya mecburdur. Bu esnada Yuri adında evsiz ve kötü muameleye maruz kalan küçük bir kızla karşılaşan Osamu, Yuri'yi tüm zorluklara rağmen evine ve ailesine kabul eder."

Sinema - İmgeler ve Sözcükler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinema - İmgeler ve Sözcükler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.


Advertisement