Sinema - Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları - Son Dakika
Kültür Sanat

Sinema - Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli olmak üzere 8 film vizyona girecek.

01.12.2016 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli olmak üzere 8 film vizyona girecek.

Oscar ödüllü Robert Zemeckis'in yönettiği ve başrollerinde Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan, August Diehl ile Jared Harris'in oynadığı "Müttefik" yarın izleyici ile buluşacak.

ABD yapımı dram ve gerilim türündeki film, İkinci Dünya Savaşı sırasında Kuzey Afrika'da düşman hattında savaşan Fransız direniş savaşçısı Marianne Beausejour ile karşılaşan istihbarat subayı Max Vatan'ın (Brad Pitt) hikayesini konu alıyor.

Brad Pitt'in canlandırdığı "Max" ve Marion Cotillard'ın hayat verdiği "Marianne", Casablanca'da gerçekleştirdikleri ölümcül bir görev sonrası evlenen iki ajandır. Max'in, eşinin bir Nazi ajanı olabileceğinden şüphelenip Marianne'i araştırmaya başlamasıyla evliliklerinin gidişatı da değişecektir.

"Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları"

Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver, Tobias Menzies, Bradley James, James Faulkner ve Charles Dance'nin oynadığı filmin yönetmenliğini Anna Foerster üstlendi.

Dünyaca ünlü Karanlıklar Ülkesi serisinin yeni ve son filmi, "Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları", kendisine ihanet eden Lycan ve Vampirlerin saldırısı altında kalmış olan Selene'in hikayesini anlatmaya devam ediyor.-

"Sevdam Gözlerinde Kaldı"

Ahmet Yenilmez'in senaryosunu kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği filmde Ahmet Yenilmez, Burak Alp Yenilmez, Hümeyra Çetin, Mehmet Ali Tuncer, Nejat Yıldız ve Hasan Kaçan rol alıyor.

Susurluk kazası ve Mahmut Esat Coşan Hoca'nın Avustralya'da geçirdiği trafik kazasının sır pendesi üzerinden Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazasına odaklanılan film, Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili bilinmeyenleri bir aşk hikayesi ile anlatıyor.

"Babamın Kanatları"

Kıvanç Sezer'in yazıp yönettiği filmin başrollerinde Menderes Samancılar, Musab Ekici, Tansel Öngel, Kübra Kip, Mustafa Kırantepe ve Sarp Aydınoğlu oynuyor.

Birçok uluslararası festivalde gösterilen dram türündeki film, kanser hastası olduğunu öğrenen İbrahim ile yeğeni Yusuf'un hikayeleri üzerinden işçi ölümlerine bir bakış atıyor.

"Görümce"

Gupse Özay'ın senaryosunu kaleme alıp başrolünde oynadığı filmde, Özay ile birlikte Eda Ece, Buğra Gülsoy, Zeynep Kankonde, Dilşah Demir ve Danilo Zanna gibi isimler kamera karşısına geçti.

"Patron Mutlu Son İstiyor" ve "Kocan Kadar Konuş" filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Kıvanç Baruönü'nün yönetmen koltuğunda oturduğu film, gelin ile görümce arasındaki çekişmeyi mizahi bir yönden ele alıyor.

"Mavi Bisiklet"

53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini alan film; bir çocuğun, büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayışını naif bir anlatımla beyazperdeye taşıyor.

Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken'in ilk uzun metrajlı sinema filmi olan yapımda, başrolleri paylaşan çocuk oyuncular Selim Kaya, Eray Kılıçarslan ve Bahriye Arın'ın yanı sıra; Mustafa Küçükibiş, Burak Vurdumduymaz, Beren Yiğit, Fatih Koca, Mustafa Şimşek, Nursen Çetin Köreken ve Turan Özdemir gibi isimler rol alıyor.

"Kümes"

Oyuncu Ufuk Bayraktar'ın yönetmenliğini yaptığı filminde Bayraktar'ın yanı sıra Hasibe Eren, Selen Domaç, Mehmet Dere, Turgay Karakaya ve Emirhan Kartop oynadı.

Dram türündeki film, 1950'lerde kocası ve çocukları ile birlikte dağ yamacına kurulu derme çatma evde yaşayan bir kadının, verem olduğunu öğrendikten sonra kendisinden sonra çocuklarına bakması için kocasını kısır bir kadınla evlenmeye ikna etmesi sonrasında yaşananları anlatıyor.

"Kahraman Ördek"

Viktor Lakisov'un yazıp yönettiği haftanın animasyon filmi "Kahraman Ördek", yemyeşil bir adada yaşayan iki farklı ördek grubunun adayı tehdit eden bir kötüye karşı güçlerini birleştirmesini konu alıyor.

Sinema - Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sinema - Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı
    00:03 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı

    Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonkarahisar Yeni Müzesi'nde başladı. Festivalin açılış konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Çekyalı Daniel Matejca sahne aldı. Festival, Çekyalı besteci Antonin Dvorak'ın ölümünün 120. yılı anısına gerçekleştirildi. Festival kapsamında okul söyleşileri de düzenleniyor. Festival, 23 Nisan'da sona erecek.

  • Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    22:38 Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Yönetmen, yazar ve ressam Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' adlı kişisel sergisi, İstanbul Concept Gallery'de ziyaretçilere açıldı. Sergi, Pirselimoğlu'nun tuhaflıklar üzerine kurulu resimlerini içermekte olup, sanatçı tuhaflığın kendisindeki karşılığını bulmaya çalıştığını ifade etti. Sergi, 16 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

  • Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi
    22:34 Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi

    Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi konser verdi. Çankaya Sahne'deki konserde, Jiri Sevcik, Vladislav Borovka, Jan Brabec, Vaclav Fürbach ve Mikulas Koska'nın yer aldığı topluluk, Mozart, Farkas, Bizet, Dvorak ve Hallam'ın eserlerini seslendirdi. Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi üyeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmıştır ve birçok önemli orkestrada görev almaktadır.

  • ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak
    22:09 ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak

    ENKA Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, ENKA Sahne Gala Konseri ve Sihirli Karpuz Müzikali adlı iki özel dijital içerik sunacak. Konserde genç yetenekler sahne alırken, müzikal çocukları İpek Yolu'nun müziğine ve kültürüne dair büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

  • İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor
    21:59 İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor

    İş Sanat, karikatürist Latif Demirci'nin yarım asırlık sanat hayatını anlatan bir sergi düzenliyor. Sergi, Demirci'nin eserlerini, çizgi karakterlerin maceraları, yayımladığı kitaplar ve farklı çalışmalarıyla birlikte kronolojik ve tematik bir düzen içinde sunuyor. Ayrıca sergide, unutulmaz kahramanların yanı sıra günlük gazete karikatürlerinden örnekler de yer alıyor. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilir.

  • Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü Rize'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu
    21:39 Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü Rize'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu

    Rize'de düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında il merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Protokol, sporcular, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte Rize kültürünü yansıtan ürünler ve kıyafetler sergilendi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, turizmle ilgili olarak 12 ay boyunca faaliyetlerin devam edeceğini belirtti ve Rize'nin turizm şehri olma hedefine vurgu yaptı.

  • Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi'nde Kadın Kursiyerlerin Ürünleri Sergilendi
    21:26 Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi'nde Kadın Kursiyerlerin Ürünleri Sergilendi

    Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) projesi kapsamında kadın kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği etkinliğe katıldı. Sergide başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.


Advertisement