Sinema Sanatçısı Fatoş Sezer Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Sinema Sanatçısı Fatoş Sezer Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sinema Sanatçısı Fatoş Sezer Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dün sabah Kurtuluş'taki evinde ölü bulunan sinema sanatçısı Fatoş Sezer, Şişli Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı.

02.06.2011 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün sabah Kurtuluş'taki evinde ölü bulunan sinema sanatçısı Fatoş Sezer, Şişli Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Uykusunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden 53 yaşındaki Sezer'in cenazesine oğlu Çağrı Nakipoğlu ile yakınları katıldı. Sezer'in cenazesine sinema dünyasından kimsenin katılmaması dikkat çekti.

"KENDİSİNİ, YATAĞINDA YATAR ŞEKİLDE BULDUM"

Annesini eve geldiğinde ölü bulduğunu kaydeden oğlu Çağrı Nakipoğlu, "Annemi kaybettik 53 yaşında. Ben akşam eve geldiğimde kendisini yatağında yatar şekilde buldum. Baktım hayatını yitirmiş. Daha sonra da bu işlemler oldu. 53 sene yaşadı. Bu 53 sene içine çok güzel anılar da sığdırdı. Genelde hiç beraber oturmadık. Ben İstanbul'dayken o Fransa'da tiyatro yapıyordu. Ben eğitimim için yurt dışına çıktığımda o Türkiye'ye gelmişti. Zor bir hayat yalnız başına olmak kolay değil. Bunu da çok iyi idame ettirdi; çok güçlüydü. Aynı güçle de gidiyor " dedi.

CENAZESİNE SİNEMA DÜNYASINDAN KİMSE KATILMADI

Fatoş Sezer'in Şişli Camiinden kılınan cenaz namazına sinema dünyasından katılımının olmaması dikat çekti.

Ünlü oyuncunun cenazesine senaryo yazarı oğlu Çağrı Nakipoğlu ile yakınlarından başka katılan tek isim senaryo yazarı Kandemir Konduk'du. Cenaze namazı sırasında, oğlu Çağrı Nakipoğlu annesi gülerek son yolculuğuna uğurladı. Sezer'in cenazesi Şişli Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından yakınlarının omuzlarında cenaze arabasına konuldu. 53 yaşında hayata gözlerini yuman sinema sanatçısı Fatoş Sezer'in cenazesi Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SİNEMA SANATÇISI FATOŞ SEZER

1984 yılında 'Gönlüm ve Ben' filminde ilk kez kamera karşısına geçen Sezer 40'ı aşkın sinema filminde rol aldı. 1988 yılında 25. Antalya Film Festivalinde Halit Refiğ'in 'Kurtar Beni ' filmindeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu seçildi. Sezer, " Hayallerim Aşkım ve Ben, " Ah Belinda " , "Asiye Nasıl Kurtulur ? " "Kurtar Beni " ve " Hanım " gbi birçok filmde oynadı. Çeşitli reklam filmlerinde de rol alan Sezer, 'Sıla' adlı dizide, 'Sevdalı Bulut', 'Nereye Payidar', 'Simyacı' ile çeşitli tiyatro oyunlarında da sahne aldı. Sezer, son olarak 'Rugby Türkiye' ve 'Auto Türkiye' isimli dergilerin sanat yönetmenliğini yürütüyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinema Sanatçısı Fatoş Sezer Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement