SineMardin 13 Kasım'da Mardan Filmi Gösterimiyle Başlıyor - Son Dakika
Güncel

SineMardin 13 Kasım'da Mardan Filmi Gösterimiyle Başlıyor

Her yıl olduğu gibi komşu coğrafyasının sinemasına özel bir bölüm açan SineMardin, Orta Doğu sinemasının ödüllü filmlerini Mardin'li izleyiciyle buluşturacak.

06.11.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl onuncu kez gerçekleştirilecek olan Sine Mardin, senaryo üzerinden kurguladığı bakış açısını insanın karmaşık doğasını anlama gayretinde bir sanat dalı olarak sinemaya yöneltiyor.

2015 yılının ödüllü filmlerinin yer alacağı gösterim programı Zeki Demirkubuz'un Bulantı ve Emin Alper'in Abluka'sının yanında Joaquim Trier'in Sessiz Çığlık, Cannes Juri özel ödülü sahibi Dalibor Matanic'ın Güneş Tepedeyken, Venedik Film Festivali en iyi senaryo ödüllü Rakhshan Bani-E'temad'ın Masallar filmi, Sundance Film festivali juri büyük ödüllü Sakin Batı, Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış büyük ödülü sahibi Rams, Venedik Film festivali en iyi yönetmen ödüllü Theeb filmlerine yer verecek. Reza Dormishian'ın Asabi Değilim ve Amr Salama'nın Dil Sürçmesi Türkiye'de ilk kez sinemaseverlerle buluşacak. "Bizim İran" temasıyla İran sinemasına özel bir yer ayıracak olan SineMardin, çağdaş İran sinemasının kısa film ve video art çalışmalarına yer verecek.

SineMardin, yine atölye programları ve çocuklar için özel bölümüyle Mardin'li sinemaseverlerle buluşacak. SineMardin'de tüm gösterimler ve atölye programları ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SineMardin 13 Kasım'da Mardan Filmi Gösterimiyle Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement