Sinemaseverler de ArtInternational'a - Son Dakika
Güncel

Sinemaseverler de ArtInternational'a

Sinemaseverler de ArtInternational\'a

26 Eylül'de başlayacak uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational, sinema meraklılarını sevindirecek film ve video programıyla geliyor.

22.09.2014 16:06  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında Oscar adayı "Wasteland" ve 1955 tarihli klasik "Le Grand Cirque Calder"ın da bulunduğu filmler, fuar boyunca Haliç Kongre Merkezi'ndeki Oditoryum'da gösterilecek.

26-28 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational, dünyaca ünlü galerileri ve sanatçıları İstanbul'da buluşturacak.

Fuarda sergiler ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra 3 gün boyunca sürecek film ve video gösterimleri de yapılacak.

İngiltere'nin en önemli galerilerinden Pace'in hazırladığı film programında 7 film gösterilecek. Yapımcılığını Martin Scorsese'in üstlendiği, Kübizm'in iki öncüsü Georges Braque ve Pablo Picasso'nun arkadaşlıklarına odaklanan "Picasso and Braque Go to the Movies", Vik Muniz'in Berlin'de Amnesty Film Ödülü'nün yanı sıra Panorama'da Seyirci Ödülü'nü kazanan, Oscar adayı belgeseli "Wasteland", Jean Painlevé'nin minyatür figürleri oynatarak bir sirk ortamı yarattığı 1955 tarihli kült filmi "Le Grand Cirque Calder 1927" programın öne çıkan filmleri. Marion Cajori'nin ölümünden sonra tamamlanan filmi "Chuck Close: A Portrait in Progress", kavramsal sanatın kurucularından Sol LeWitt'in hayatını anlatan "Sol LeWitt", Maya Lin'in yapımı 5 yıl süren çılgın internet projesinin hikayesini anlatan "What is Missing?", sanatçı James Turrell'in illüzyon etkisi yaratan ve görselliğiyle büyüleyen çalışması "Roden Crater" da sinema kadar sanat tutkunlarının da kaçırmaması gereken yapımlar.

ArtInternational'a özel videolar

Geçen yıl olduğu gibi Başak Şenova küratörlüğünde hazırlanan "Sahnedeki Videolar" bölümünde ise, fuara özel hazırlanmış videolar gösterilecek. Şenova'nın "Amnezi Salgını" adını verdiği ve hatırlama, yersizlik ve günlük hayatımızda yer etmiş hatıraların konu edildiği çalışmaları bir araya getiren bu bölümde; Ahmed Mater, Annika Eriksson, Cengiz Tekin, George Barber, Gülsün Karamustafa, Persijn Broersen, Margit Lukác ve Pravdoliub Ivanov gibi isimlerin videoları yer alıyor.

Bilet fiyatları değişmiyor

ArtInternational, 26-27 Eylül tarihleri arasında 12:00 – 20:00, 28 Eylül Pazar günü ise 12:00 – 18:00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak. Fuarın biletlerinde ücret artışı olmayacak ve geçen yıl olduğu gibi günlük Tam 30 TL, 3 günlük Tam 60 TL, 3 günlük Öğrenci 15 TL olarak satışa sunulacak. Biletler biletix'ten ya da Haliç Kongre Merkezi'nde bulunan gişelerden alınabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sinemaseverler de ArtInternational'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement