Sinemaseverlerin Gözü San Sebastian'da - Son Dakika
Dünya

Sinemaseverlerin Gözü San Sebastian'da

Sinemaseverlerin Gözü San Sebastian\'da

Beyaz perdenin önemli etkinliklerinden San Sebastian Film Festivali başladı.

23.09.2017 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz perdenin önemli etkinliklerinden San Sebastian Film Festivali başladı.

İspanya'nın kuzeyindeki küçük şehirde, 200'den fazla yapımın gösterileceği festival Avrupa ile Latin Amerika sineması arasında bir köprü olarak görülüyor. Etkinliğe 175 binden fazla sinemaseverin katılması bekleniyor.

Bu yıl 65'incisi düzenlenen festivalin açılış filmi 'Submergence' ilk kez seyirciyle buluştu. Alman yönetmen Wim Wenders imzalı filmin baş rollerini İsveçli oyuncu Alicia Vikander ve İskoç oyuncu James McAvoy paylaşıyor.

Filmde İngiliz istihbarat servisi için çalışan bir ajanla ile yaşamın kaynağını araştıran bir bilim kadınının yolu kesişir. Daha fazlasını filmin yönetmeni Wim Wenders anlatıyor: "Modern hayatın iki yüzü var. Bir yandan dünyayı mahvederken, diğer yandan da insanlığın daha önce hiç şahit olmadığı boyutta şiddete tanıklık ediyoruz. Bu iki konu bir birinden çok uzak görünebilir ancak iki karakter, yaptıkları işe duydukları aşktan dolayı birbirine aşık oluyor ve tek hikayede buluşuyorlar."

euronews muhabiri Carlos Marlasca, filmin karakterleriyle hikayesinin, Wim Wenders'in yalnızlığa ve yokluğa dair özgün bakış açısını öne çıkarmak için arka planda kaldığını söylüyor. Submergence, ünlü aktör John Malkovich'in başkanlığındaki jüriye sunulan 18 film arasında yer alıyor.

Auteur:

Tags:Gepost: 23 september 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Sinemaseverlerin Gözü San Sebastian'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement