Singapur Başbakanı'nın kardeşi Lee Hsien Yang, hükümetin ailesine "zulmettiğini" iddia etti - Son Dakika
Güncel

Singapur Başbakanı'nın kardeşi Lee Hsien Yang, hükümetin ailesine "zulmettiğini" iddia etti

Singapur Başbakanı\'nın kardeşi Lee Hsien Yang, hükümetin ailesine "zulmettiğini" iddia etti

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un erkek kardeşi Lee Hsien Yang, hükümet yetkililerinin, eşinin ve kendisinin soruşturulduğunu öğrenmesinin ardından ailesine "zulmettiğini" öne sürdü.

03.03.2023 14:13  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un erkek kardeşi Lee Hsien Yang, hükümet yetkililerinin, eşinin ve kendisinin soruşturulduğunu öğrenmesinin ardından ailesine "zulmettiğini" öne sürdü.

Kıdemli Bakan Teo Chee Hean konuya ilişkin parlamentoya yaptığı yazılı açıklamada, Hsien Yang ve eşi Lee Suet Fern'in, babasının mirası hakkında mahkemeye sahte kanıt sunduğu iddiasıyla soruşturma altında olduğunu belirtti.

Hsien Yang'ın ve eşinin, 3 hakimden oluşan bir heyet ve jürilerin önünde yemin altındayken yalan söylemekle suçlandığını aktaran Chee Hean, ikilinin, polisle görüşmeyi kabul ettiğini ancak daha sonra görüşmeyi reddettiğini ifade etti.

Chee Hean, polisin Yang ve eşine soruşturmaya katılmayı yeniden düşünmelerini tavsiye ettiğini ama o zamandan beri Singapur'u terk ettiklerini ve ülke dışında yaşadıklarını kaydetti.

"Yeni bir itibarsızlaştırma ve saldırı"

Associated Press'e konuya ilişkin açıklamada bulunan Hsien Yang, iddiaları reddederek, bunun kendisine yönelik "yeni bir itibarsızlaştırma ve saldırı" olduğunu belirtti.

Hsien Yang, babasının vasiyetinin şüpheye yer bırakmadığını ve "babasının aslında evinin yıkılmasını istediğini" aktardı.

Singapur'a dönmenin kendisi için güvenli olmadığına işaret eden Hsien Yang, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vasiyetin yerine getirilmesini sorgulamak için kendisine katılan kız kardeşi Lee Wei Ling'le "devlet organlarının kendilerine ve ailelerine karşı kullanılmasından korktuklarını" belirtti.

Hsien Yang, "Singapur yetkililerince aileme yapılan zulüm hız kesmeden devam ediyor." ifadesini kullandı.

Singapur'da "siyasi" miras kavgası

Singapur'da Başbakan Lee Hsien Loong'un kardeşleri, ülkenin kurucu lideri olan babalarının siyasi mirasını gasbetmeye çalışmakla suçlamıştı.

Singapur'un kurucu lideri Lee Kuan Yew'un oğlu olan Başbakan, kardeşleri iş insanı Hsien Yang ve doktor Wei Ling'in, babalarından kalma konuta siyasi iktidarını sürdürmek üzere el koyduğu yönündeki iddiaları reddetmişti.

Lee, "ailesinin adını daha fazla lekelememek için" suçlamalar nedeniyle kardeşlerini dava etmeyeceğini söylemişti.

Kardeşler, Başbakan Lee'nin babalarının en küçük kardeşin taşınmasından sonra evin yıkılması yönündeki vasiyeti yerine getirmediği, "devlet organlarını" kullanarak evi korumaya aldığı ve bu yolla "Singapurluların Lee Kuan Yew'a duyduğu güveni konutun görünür varlığıyla kendine mal etmeye çalıştığını" ileri sürmüştü.

İngiliz sömürge yönetiminin sona ermesinin ardından ülkeyi 30 yıl boyunca tek başına yöneten Lee Kuan Yew, kaynak bakımından fakir olan ada ülkesini kısa zamanda Güneydoğu Asya'da zengin bir finans merkezi haline getirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Singapur Başbakanı'nın kardeşi Lee Hsien Yang, hükümetin ailesine 'zulmettiğini' iddia etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement