Singapur'da 1 Mayıs - Son Dakika
Güncel

Singapur'da 1 Mayıs

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ülkede orta seviye kalifiye işçilerin kalitelerini arttırma programı için ayrılan bütçeyi 3'te 1 oranında artıcaklarını duyurdu.

01.05.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ülkede orta seviye kalifiye işçilerin kalitelerini arttırma programı için ayrılan bütçeyi 3'te 1 oranında artıcaklarını duyurdu.

Channelnewsasia'da yer alan habere göre, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle açıklama yapan Singapur Başbakanı Lee, mevcut işçilerin kalitelerini ve yeteneklerini arttırmak için üniversite ve öğrenim kurumlarıyla işbirliği yapılacağını belirtti.

Başbakan Lee, "İşçiler için eğitim öğretim programına ayırdığımız 150 milyon Singapur doları (yaklaşık 312,5 milyon Türk lirası) bütçeyi 200 milyon Singapur dolarına (yaklaşık, 416,7 milyon Türk lirası) çıkartacağız." dedi.

İşçilerin yenilenen dünya ve teknolojiden kaçamayacaklarını belirten Loong, "İşçiler teknolojiye ayak uydurmalı. Dünyadaki hızlı değişimden kimse kaçamaz. Bunun için işçiler kendilerini her şekilde geliştirmeli. Bunda yardımcı olmak için hükümet olarak bu programı ağustosta başlatacağız." diye konuştu.

Dünyada küresel bir kriz olmasına rağmen Singapur'da krizin işsizlik oranlarına yansımadığını dile getiren Loong, "Singapur küresel ekonomik krize göre işsizlik oranları konusunda diğer ülkelere göre farklı bir konumda. Çoğu ülkede işsizlik oranı iş imkanı oranından fazlayken, bu durum Singapur'da tam tersi durumda." ifadelerini kullandı.

Singapur hükümetinin işçilerin kalite ve yeteneklerini arttırmak hedefiyle uygulamaya koyduğu İşçi Kalitesini Geliştirme Programı 28 kurs ile ağustos ayında başlayacak. Programlarda, işçilere teknik üniversitelerin katkısıyla veri analitiği ve dijital elektronik gibi temel büyüme alanlarında eğitim verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Singapur'da 1 Mayıs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement