Sınır Güvenliği Konferansı Üsküp'te - Son Dakika
Dünya

Sınır Güvenliği Konferansı Üsküp'te

Sınır Güvenliği Konferansı Üsküp\'te

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İçişleri Bakanları'nın 9'uncu yıllık toplantısı Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te gerçekleşti.

16.03.2012 07:38  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İçişleri Bakanları'nın 9'uncu yıllık toplantısı Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te gerçekleşti. Makedonya İçişleri Bakanlığı'nın girişimi ve AB dönem başkanı Danimarka'nın desteği ile düzenlenen konferansta sınır güvenliği konuşuldu.

Konferansa, Makedonya, Sırbistan, Karadağ ve Bosna - Hersek İçişleri Bakanları, Moldavya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Arnavutluk İçişleri Bakan Yardımcıları veya üst düzey bürokratları, Avrupa Komisyonu, Europol, Frontex yetkilileri ve ABD ve AB Ülkelerinin Makedonya'da ki Büyükelçilik temsilcileri katıldı.

28 Ülke ve 8 Uluslar arası kuruluş temsilcilerin katıldığı 9'uncu Güneydoğu Avrupa Ülkeleri' n Sınır Güvenliği Konferansında konuşan Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska, "Coğrafya bizi komşu yapıyor, tarih dost,ekonomi ise partner, tüm tehlike ve tehditler de birleşmemizi sağlıyor" dedi.

Yankulovska, ortak işbirliğiyle yapılacak olan mücadele, temsil edilen ülkeleri ve kurumları başarılı kılacağını söyledi.

9'uncu yıllık konferansta, sınırların güvenliğini sağlamak için Güneydoğu Avrupa Ülkeleri arasında yapılacak olan teknik işbirliği, bilgi akımı ve kontrol etmede teknik donanımın yenilenmesi üzerinde anlaşmaya varıldı.

Slovenya' nın Üsküp Büyükelçisi Alen Bergant, bölgede güvenliğin sağlanması için ülkeler arası koordinasyonun devam etmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Sınır Güvenliği Konferansı Üsküp'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement