Sınır Hattında Terör Örgütlerini Korku Sardı - Son Dakika
3.Sayfa

Sınır Hattında Terör Örgütlerini Korku Sardı

Sınır Hattında Terör Örgütlerini Korku Sardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terör örgütlerine yönelik kararlılık mesajı vermesi ve Fırat’ın doğusunu işaret etmesi üzerine Mardin sınır hattında bulunan Suriye sınırındaki terör örgütlerinde hareketlilik yaşanıyor.

12.11.2018 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütlerine yönelik kararlılık mesajı vermesi ve Fırat'ın doğusunu işaret etmesi üzerine Mardin sınır hattında bulunan Suriye sınırındaki terör örgütlerinde hareketlilik yaşanıyor. Yerel kaynaklar Mardin'e sınır olan Suriye tarafında terör örgütü YPG tarafından yeni tüneller ve mevziler kazdığını iddia etti. Yeni kazılan hendek ve mevzilere YPG'lilerin takviye yaptığını fark eden sınır hattındaki Mehmetçik ise olası bir saldırıya karşı elleri tetikte bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fırat'ın doğusunun temizleneceği mesajının üzerine Mardin'in karşında bulunan sınır hattında YPG ve ABD iş birliği sürüyor. ABD'nin son bir hafta içinde 420 adet zırhlı, kamufulajlı, FTP, Stringer füzeleri, zırhlı mühimmat ve aracı Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin sınırı karşında bulunan yaklaşık 300 YPG'liye teslim ettiği iddia edildi. YPG'nin Mardin sınırına 10 kilometre uzaklıktaki karakolları ve mevzileri ise İhlas Haber Ajansı (İHA) kameraları tarafından görüntülendi. Mardin sınırı boyunca yeni hendekler kazan YPG'liler görüntülenirken, sınır hattında yeni mevzilerin yapıldığı belirtildi. Yeni kazılan hendek ve mevzilere YPG'lilerin takviye yaptığı öne sürülürken, olası bir saldırıya karşı sınır hattında nöbet tutan askerler ise elleri tetikte bekliyor.

Öte yandan yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD'li komutanların sık sık bölgeye geldiği ve YPG ile iş birliği içinde olduğu belirtildi. YPG'lillerin örgüte eleman kazandırmak için Deyrizor, Aradi, İbrahimiye, Biriknes köylerinde bulunan gençleri evlerinden alarak örgüte katılması için baskı yaptığı belirtildi. Yeni katılanların eğitimlerinin ABD'li heyetle birlikte verildiği belirtilirken, örgüte katılmak istemeyen gençlerin çoğunun Kızıltepe sınırından Türkiye'ye kaçmak için mücadele ettiği öğrenildi.

Kızıltepe Şenyurt - Suriye sınırında Türk karakollarını ve mevzilerinin karşısında konuşlanan ve tahrik edici unsurlarda bulunan YPG militanları, Abdullah Öcalan ve YPG bayraklarını sergiledikleri belirtiliyor. YPG'nin zaman zaman kendi içinde de çatışma yaşadığı ifade edilirken, bomba ile infazların bölge köylerden rahatlıkla gözlemlendiği bildirildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Sınır Hattında Terör Örgütlerini Korku Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Manisa'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirilen 2 Kişi Tutuklandı
    18:55 Manisa'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirilen 2 Kişi Tutuklandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde yapılan üst aramasında, E.A. ve N.B. isimli 2 kişinin üzerinde 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlunun seçim aracına yapılan saldırıyı protesto etti
    18:54 Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlunun seçim aracına yapılan saldırıyı protesto etti

    Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan'ın seçim aracına yapılan saldırıyı kınayarak düzenlenen yürüyüşe katıldı. Saldırı, Yarenlik Alanı'nda gerçekleştirilen protesto yürüyüşü ile tepki gördü.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.

  • Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama
    18:45 Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik Operasyonu' sonucunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon kapsamında 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi ve toplamda 56 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.

  • Habur Gümrük Kapısı'nda 850 kilogram eroin ele geçirildi
    18:39 Habur Gümrük Kapısı'nda 850 kilogram eroin ele geçirildi

    Irak'a açılan Habur Gümrük Kapısı'nda yapılan operasyonda 850 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, düzenlenen operasyonla gümrük kapılarında tek seferde en yüksek miktarda eroin yakalanmış oldu.


Advertisement