Sınır ötesine yardım - Son Dakika
Güncel

Sınır ötesine yardım

Sınır ötesine yardım

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 14 ayda 126 tır yardım malzemesi gönderdi.

10.12.2013 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 14 ayda 126 tır yardım malzemesi gönderdi.

Platformun, bir yılı aşkın bir süredir yürüttüğü "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde sağladığı gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye gönderilmeye devam ediyor. Bu kapsamda temin edilen yardımlar, Paşabağı Mahallesi'ndeki depoda gönüllülerce kolilendikten sonra 2 tıra yüklenerek yola çıkarıldı.

Platform Başkan Yardımcısı Adil Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaşın 3'üncü yılını doldurduğunu belirtti.

Halkın 3 yıl boyunca ölümlerin ve bombaların gölgesinde yaşadığını ifade eden Saraç, şunları kaydetti:

"Komşu halka yardım elini uzatmak amacıyla başlattığımız kampanya bugün 14'üncü ayını dolduruyor. Bugün 125 ve 126'ncı tırlarımızı gönderiyoruz. Oradaki insanların derdine derman olmaya çalışıyoruz. Biz bu tır sayılarını övünmek için değil yerinmek için söylüyoruz. Çünkü bu sayılar oradaki halkın yaklaşık 5 milyon olduğunu hesap edersek çok az. Kedi köpek etinin yenmesinin mübah olduğu, insanların 'sabaha çıkar mıyım' korkusunu yaşadığı yerlere daha fazla yardım edilmesini bekliyoruz. Yardımların aksamadan sürmesi için hayırseverlerimizin desteğinin sürmesini istiyoruz."

Yardımların, Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınır ötesine yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement