Sinir Sistemi Cerrahisinin Kalbi Antalya'da Atıyor - Son Dakika
Güncel

Sinir Sistemi Cerrahisinin Kalbi Antalya'da Atıyor

Sinir Sistemi Cerrahisinin Kalbi Antalya\'da Atıyor

Türk Nöroşirürji Derneği 28. Bilimsel Kongresi, yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla Antalya'da başladı.

05.04.2014 10:43  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Nöroşirürji Derneği 28. Bilimsel Kongresi, yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla Antalya'da başladı.

'Gençler Geleceğimiz' temasıyla bu yıl 28'incisi düzenlenen Türk Nöroşirürji Derneği Bilimsel Kongresi, Antalya Rixos Sungate Hotel Kongre Merkezi'nde başladı. 8 Nisan'a kadar sürecek kongreye dünyanın farklı ülkelerinden bin 500'e yakın nöroşirürji cerrahı, uzmanlık öğrencileri, nöroşirürji hemşireleri katılıyor.

Kongrenin açılış töreninde konuşan Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe, bu yılki kongrenin güncel nöroşirürji tartışmalarına paralel olarak hazırlandığını söyledi.

Kongre temasının 'Gençler Geleceğimiz' olduğunu ifade eden Prof. Dr. Türe, "Bu kapsamda genç meslektaşlarımıza yönelik programlar hazırladık. Genç nöroşirürjiyenlere yoğun katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Nöroşirürji asistanları oturumunda, gençlerimizin sorunlarına ve eğitimlerine yönelik alınacak kararların hayata geçirilmesinin takipçisi olacağız" dedi.

Nöroşürürji Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr Neriman Akyolcu, Türk Nörorşirürji Derneği'nin 28. Bilimsel Kongresi eşliğinde yapılan 10. Nöroşirürji Hemşireleri Kongresi'nin bu yıl 10.'sunu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

2005 yılında ilk yapılan kongreye 85 meslektaşının katıldığını hatırlatan Prof.Dr Akyolcu, "Bu sayı 2011 yılında 334'e ulaştı. Ancak sponsorluklara getirilen sınırlamalar nedeniyle bir düşüş izlenerek geçen yıl ise bu sayı 200'de kaldı. Türkiye'de hemşirelerin çalışma koşullarını dikkate alındığında bu sayı hiç de azımsanmayacak değerdedir. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artar. Amacımız bilgi ve deneyimler paylaşılarak meslek üyeleri arasında olumlu etki sağlanması ve nöroşirürji hemşirelerinin profesyonel gelişimlerine katkıda bulunulmasının yanında sorunları da paylaşarak güç birliği oluşturmaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Nöroşirürji Derneği Bilimsel Araştırma Ödülleri sahiplerine verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sinir Sistemi Cerrahisinin Kalbi Antalya'da Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement