Sınır Tanımayan Doktorlar Rakka'daki Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Sınır Tanımayan Doktorlar Rakka'daki Çalışmalarına Devam Ediyor

Yeni yılın ilk haftasında, Suriye'nin Rakka kentine geri dönen ancak bölgedeki savaş artıkları ve el yapımı patlayıcılar nedeniyle yaralanan 33 kişinin Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından tedavi edildiği bildirildi.

15.01.2018 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni yılın ilk haftasında, Suriye'nin Rakka kentine geri dönen ancak bölgedeki savaş artıkları ve el yapımı patlayıcılar nedeniyle yaralanan 33 kişinin Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından tedavi edildiği bildirildi.

MSF'den yapılan açıklamada, Suriye'nin Rakka kentine geri dönenlerin, bölgedeki savaş artıkları ve el yapımı patlayıcılar nedeniyle yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yılın ilk haftasında, 13'ü, 18 yaşından küçük, 33 yaralının tedavilerinin uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu MSF'nin bölgedeki sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirildiği aktarıldı.

Rakka'da aktif çatışmaların Ekim 2017'de sona erdiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aktif çatışmalar sona erdiğinden bu yana MSF ekipleri 271 kişiyi tedavi etti. Yaralıların 64'ü kliniğe getirildiğinde ya hayatını kaybetmiş ya da kaybetmek üzereydi. Yoğun çatışmalar kesildiğinden beri binlerce Rakkalı evlerine döndü. Önümüzdeki aylarda evlerine geri dönen insanların sayısında artış beklenmesi nedeniyle tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar ve patlamamış savaş artıklarının daha uzun süre Rakka halkı için tehdit oluşturacağı düşünülüyor. Mayın temizleme faaliyetleri artırılmazsa, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralanması kaçınılmaz görünüyor. Bu nedenle patlayıcı temizleme çalışmalarına hız verilmeli."

Açıklamada, MSF'nin, bölge halkını korumak için, savaşın tüm taraflarını, müttefiklerini, mayın temizleme kuruluşlarını, bağışçıları, evlerde ve çatışmaların geçtiği mahallelerde patlayıcı temizleme çalışmalarıyla mayın riskine dair eğitim faaliyetlerine hız vermeye çağırdığı vurgulandı.

MSF'nin, dil, din, ırk, toplumsal cinsiyet ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin ihtiyacı olan tüm insanlara ücretsiz sağlık hizmeti sunduğu belirtilen açıklamada, kuruluşun, Suriye'de yürüttüğü çalışmalar için hiçbir devlet, dini grup veya uluslararası kurumdan bağış kabul etmediği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınır Tanımayan Doktorlar Rakka'daki Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement