Sınırda Öldürülen Kadının Cesedi Suriyeli Akrabalarına Teslim Edildi - Son Dakika
Güncel

Sınırda Öldürülen Kadının Cesedi Suriyeli Akrabalarına Teslim Edildi

Sınırda Öldürülen Kadının Cesedi Suriyeli Akrabalarına Teslim Edildi

Şırnak'ın Cizre ile Mardin'in Nusaybin İlçeleri arasındaki Kuştepe Köyü yakınlarında Suriye'den yanında iki çocuğu ve kocasıyla birlikte sınırı kaçak geçmek isteyen 34 yaşındaki Sada Darwich'in askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğü iddia edildi.

19.05.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ile Mardin'in Nusaybin İlçeleri arasındaki Kuştepe Köyü yakınlarında Suriye'den yanında iki çocuğu ve kocasıyla birlikte sınırı kaçak geçmek isteyen 34 yaşındaki Sada Darwich'in askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğü iddia edildi. Darwich'in cesedi yapılan resmi işlemlerin ardından bugün, Suriye tarafındaki akrabalarına teslim edildi.

Cizre ile Nusaybin arasındaki Kuştepe Köyü yakınlarında dün gece Suriye'deki iç savaştan kaçan Sada Darwich, yanında babası Medhad Darwich ve iki çocuğu sınırı kaçak olarak geçmek istedi. İddiaya göre

sınırı geçmek isteyen Suriyelilere nöbet tutan askerler tarafından ateş açıldı. Ateşte 2 çocuk annesi

Sada Darwich öldü. aba Medhad Darwich, kızının cesedini ve 2 torununu sınıra kadar taşıyarak, görevli askerlere teslim oldu.

Dün akşam Darwich'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Cizre Devlet Hastanesi'ne getirildi. 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın gözetiminde bugün yapılan otopsiden sonra,2 Darwich'in cenazesi, öğlen saatlerinde BDP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ve parti yöneticileri ve Darwich'in akrabalarından oluşan gruba teslim edildi.

BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter, Sada Darwich'in askerler tarafından hedef gözetilerek öldürüldüğünü iddia ederek, faillerin biran önce tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini istedi. Darwich'in, ismi açıklanmayan 7 yaşlarındaki oğlu, dün akşam yaşadığı olayı Türkçe bilmediği için Kürtçe anlatarak, Biz yere yattık ve yüzümüze ışık verdiler. Sonra bize ateş açtılar annem öldü dedi.

Konuşmalardan sonra cenazeyi teslim alan BDP'li kadınlar, Sada Darwich'in tabutunu cenaze aracına kadar omuzlarda taşıdı. Daha sonra konvoy halinde Cizre ile Nusaybin arasında bulunan Katran Hudut Taburu'na getirilen Sada Darwich'in cenazesi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hikmet Öz gözetiminde, Suriye'nin Derka Hemko kentine götürülmek üzere tel örgülerin diğer tarafındaki yakınlarına teslim edildi. Cenazenin teslimi sırasında, Darwich'in akrabaları ile askerler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ancak BDP'lilerin araya girmesiyle gerginlik kısa sürede sona erdi.

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, ölen kadının 2 çocuğun elinden tutarak, tel örgülerin diğer tarafında bulunan akrabalarına teslim etmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sınırda Öldürülen Kadının Cesedi Suriyeli Akrabalarına Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement