Sınırlı Sayıda Üretilen Uçan Araba Pal-V, Cenevre'de Görücüye Çıktı - Son Dakika
Teknoloji

Sınırlı Sayıda Üretilen Uçan Araba Pal-V, Cenevre'de Görücüye Çıktı

Sınırlı Sayıda Üretilen Uçan Araba Pal-V, Cenevre\'de Görücüye Çıktı

Uçan arabaların bir gün gerçek olacağına ve uçan bir araç süreceğine inananlar için güzel haber Cenevre'den geldi. Pal-V, üretime hazır ilk uçan araba olarak fuarda yerini aldı.

07.03.2019 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jetgiller çizgi filminde herkesin küçük bir uzay gemisine benzeyen, uçan bir otomobili vardı. Tasarım harikası bu araçları park etmeniz de gerekmezdi çünkü bir çantaya dönüşen arabayı kolaylıkla yanınızda taşıyabilirdiniz.

Çantaya dönüşen arabalar yapılması pek mümkün gözükmese de uçan otomobillerin gerçek olması için çok fazla beklememiz gerekmeyecek. Pal-V uçan otomobil, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Sınırlı Sayıda Üretilen Uçan Araba Pal-V, Cenevre'de Görücüye Çıktı

Teknik olarak 15 yıldır üretim geliştirme aşamasında olan Pal-V uçan otomobilin ana konsepti aynı olsa da ilerleyen teknoloji ile birlikte bu araç da gelişti. Yarı Gyrocopter olan bu üç tekerlekli araç, araba ile motosiklet arasında bir yerde duruyor. Aracın en yüksek hızı 160 kilometre ve ehliyeti olan herkes tarafından kullanılabiliyor.

330 metrelik bir kalkış pistine ihtiyaç duyan araç, beş dakikalık dönüşme süresi ve bazı uçuş öncesi kontrollerinin ardından kalkışa hazır hale geliyor. Aracın havada kullanılabilmesi için pilotluk belgesi gerekiyor. Aracın havadaki hızı ise saatte 180 kilometreyi buluyor. Tam şarjla 500 kilometre menzili olan araç, durmak için yalnızca 30 metrelik bir yola ihtiyaç duyuyor.

Sınırlı Sayıda Üretilen Uçan Araba Pal-V, Cenevre'de Görücüye Çıktı

Firmanın baş mühendisi Mike Stekelenburg, Gyrokopter konseptinin hem oldukça güvenli bir uçan otomobil deneyimi sunduğunu hem de kompakt ve yasal kısıtlamalara uygun olarak kullanılabilecek bir araç üretmeyi mümkün kıldığını belirtiyor.

Geçen yıl da fuara gelen Pal-V ile bu yılın aracı Pal-V Liberty Pioneer (Özgürlük Öncüsü) arasında farklar elbette var. Yeni araçta Liberty Pioneer logosu, deri iç döşeme, karbon materyaller ve çift tonlu renk bulunuyor.

Sınırlı Sayıda Üretilen Uçan Araba Pal-V, Cenevre'de Görücüye Çıktı

Aracın tam paketinde (ikinci el satıcı ağzıyla söylemek gerekirse full+ full versiyonunda) çift kontrol, karbon paket ve Elektronik Uçuş Bilgi Sistemi" bulunuyor.

Liberty Pioneers'in üretiminin 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. Firma bu araçtan yalnızca 90 tane üretecek.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Sınırlı Sayıda Üretilen Uçan Araba Pal-V, Cenevre'de Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Eğitim Bakanlığı, Yapay Zeka Kampanyası Başlattı
    16:19 Çin Eğitim Bakanlığı, Yapay Zeka Kampanyası Başlattı

    Çin Eğitim Bakanlığı, eğitimi geliştirmek amacıyla bir yapay zeka kampanyası başlattı. Kampanya, yapay zeka teknolojilerini tartışıp öğreteceği bir alan oluşturulması ve uluslararası bir etkileşim platformunun kurulması gibi adımları içeriyor. Ayrıca, yapay zeka aracılığıyla öğretme ve öğrenmenin entegre uygulamasını teşvik etmeyi, dijital eğitim okuryazarlığını ve becerilerini iyileştirmeyi ve yapay zeka uygulamalarının bilimsel etiğini standartlaştırmayı hedefliyor. Bakanlık ayrıca ulusal akıllı eğitim platformunun birçok bölgedeki ilkokul ve ortaokullarda hayata geçirilmesi için bir pilot program başlatacak.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği
    14:23 Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar, 60. Kütüphane Haftası kapsamında 'Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği' başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, yapay zekanın yükselişi ve akademik çalışmalardaki kullanımı ele alındı. Yapay zekanın kataloglama ve sınıflama gibi işlemlerde etkili olduğu belirtilirken, dijitalleşme ve veri setlerine dayanan yapay zekanın kütüphaneleri nasıl etkilediği tartışıldı. Ayrıca, yapay zekanın doğru bilgiye ulaşma konusunda kullanıcıları nasıl yönlendireceği üzerinde duruldu.

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.


Advertisement